Hruškový koláč s drobenkou a borůvkami

Suroviny:
750 g krájených hrušek
250 g borůvek
500 g celozrnné špaldové mouky
250 g třtinového cukru
kypřící prášek
250 g mléka
130 g slunečnicového oleje
vejce

Na drobenku:
250 g celozrnné špaldové mouky
130 g sekaných ořechů
130g studeného másla
1 lžíce koňaku
1 lžička mleté skořice

Troubu předehřejte na 170 °C. Koláčovou formu vymažte olejem. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Do druhé mísy vlijte mléko, olej a vyklepněte celé vejce. Prošlehejte a vlijte do mísy k suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Těsto vlijte do formy a dejte na něj ovoce. Ze všech potřebných ingrediencí vypracujte drobenku a posypte jí těsto s ovocem. Koláč pečte v rozpálené troubě 40 až 45 minut do zezlátnutí drobenky.

Další recepty Celý díl