Uzená žebra na hruškovém zelí s bramborovým knedlíkem
1 kg masitých žeber
2 lžíce oleje
1 lžička červené mleté papriky
2 stroužky česneku
pepř
sádlo
cibule
kysané bílé zelí
sůl
cukr
kmín
hladká mouka
ocet
hruška
Omytá a osušená žebra nakrájíme na menší kousky. Olej smícháme s pepřem, paprikou a prolisovaným česnekem. Potřeme tím žebra a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na 15 minut. Podlijeme trochou vody. Po 15 minutách je ještě jednou pomažeme olejem, přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 150 °C. Pečeme asi 1,5 až 2 hodiny doměkka. Před dopečením sundáme alobal, potřeme olejem a při vyšší teplotě necháme připéct. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme mouku a krátce restujeme. Přidáme nakrájené kysané zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nastrouhané hrušky a krátce provaříme. Dochutíme podle potřeby, podáváme s uzenými žebry a bramborovým knedlíkem.