Kuřecí stehna na hřebíčku, novém koření a citrusech
4 kuřecí stehna
4 stroužky česneku
4 cm zázvoru
1-2 chilli papričky
1 lžička mletého nového koření
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička podrceného hřebíčku
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1 lžička drceného pepře
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce vinného octa
3 lžíce pomerančové a grepové šťávy olej
sůl
Do hmoždíře (případně do mixéru) vložíme chilli papričky (i se semínky), nasekaný česnek, tymián, nové koření, hřebíček, pepř, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor a třtinový cukr. Rozdrtíme na pastu, kterou povolíme sladovým octem, pomerančovou šťávou a lžící vody. Kuřecí stehna osolíme a pečlivě všude pokryjeme směsí utřeného koření. Necháme v chladu odležet přes noc. Před pečením maso pokapeme olejem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220°C. Pečeme půl hodiny zakryté, poté odkryjeme a dopékáme zhruba další hodinu.