Polévky

Polévka bigos se sušenými švestkami a uzenou moravskou slaninou

200 g kysaného zelí
200 g vepřové kýty krájené na kostky
100 g uzené moravské slaniny nakrajené na kostky
100 ml červeného vína (Dornfelder – suché)
30 g sušených švestek
30 g čerstvých hub
1 lžička majoránky
2 lžičky mleté červené papriky
2 lžíce vepřového sádla
1 cibule nakrájená na kostičky
1 uzená papriková klobása
2 bobkové listy
1 lžička kmínu
čerstvý rozmarýn
1 stroužek rozetřeného česneku
sůl
čerstvě namletý pepř

Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, klobásku, cibuli, vepřovou kýtu, houby a švestky. Až máme maso orestované, přidáme česnek, bobkový list, rozmarýn, kmín, kyselé zelí a zaprášíme mletou paprikou, krátce zpěníme a zalijeme červeným vínem. Necháme lehce zredukovat a přilíváme vývar. Necháme povařit, dokud maso není měkké, trvá to cca 30 minut. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Další recepty Celý díl