Ostružinové kostky

100 g krupicového cukru
180 g polohrubé mouky
6 vajec

Krém

500 g čerstvých nebo mražených ostružin
200 ml vody
100 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink
250 g másla

Bílky vyšleháme. Přidáme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme. Zlehka vmícháme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Krátce povaříme ostružiny s vodou a cukrem. Šťávu slijeme a necháme vychladnout. Odměříme si 300 ml. Pokud je šťávy méně, tak do 300 ml dolejeme vodu. Přidáme pudink a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny. Po částech přidáváme uvařený pudink a potom ostružiny. Vychladlý piškot rozpůlíme. Jednu část potřeme zhruba 2 třetinami krému. Přikryjeme druhou částí piškotu, kterou potřeme zbývajícím krémem. Po ztuhnutí krájíme. Rozměr plechu 40x31 cm, 180°C.

Další recepty Celý díl