Hovězí guláš s hráškovými lusky, mladými paprikami a římským kmínem

hovězí zadní
olivový olej
sůl
pepř
cibule
česnek
kořenová zelenina
hráškové lusky
mladé papriky
rajský protlak
nové koření
bobkový list
mletá paprika
římský kmín
pečivo

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, papriku, římský kmín a dusíme, až se maso „zatáhne“ a pustí šťávu. Pak přidáme pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, hráškové lusky, mladé papriky a protlak, podlijeme vodou a dusíme, nejlépe pod poklicí v troubě na max. 130°C do měkka. Po změknutí by šťáva měla být z vypečené zeleniny dostačující bez potřeby dohušťovat moukou. Podáváme s např. rýží, těstovinou, knedlíky, kukuřičnými plackami nebo pečivem.

Další recepty Celý díl