Grilované krevety, rýžová rolka se zázvorem, pečená cuketa s ananasem, omáčka z bílého vína
4 porce
4 tygří krevety
100 g jasmínové rýže
50 g zázvoru
1 pórek
4 plátky ananasu
50 ml 33% šlehačky
100 g cukety
200 ml bílého vína
50 g nepražených pistácií
1 šalotka
1 chilli paprička
20 g koriandru
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
100 g másla
300 ml rybího vývaru
sůl
pepř
Na pánvi s olejem opečeme najemno nasekaný zázvor, česnek a chilli papričky. Přidáme uvařenou rýži, orestujeme a osolíme. Přidáme nasekané pistácie. Pórek očistíme a rozebereme na listy, které spaříme v horké vodě a ihned zaledujeme.
Listy pórku rozložíme na potravinářskou folii a na ně vložíme směs z rýže, stočíme a zabalíme do rolky. Ananas očistíme a nakrájíme na plátky, které opečeme na pánvi.
Cuketu orestujeme na olej, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků ananasu.
Krevety očistíme od střívek a ogrilujeme na olivovém oleji, osolíme.
Omáčka z vína
Bílé víno svaříme na ⅓ objemu a dáme stranou. Na ⅔ másla opečeme dorůžova najemno nakrájenou šalotku a zalijeme rybím vývarem, svaříme na ⅓ objemu, přidáme smetanu a redukované víno, svaříme do zhoustnutí. Na závěr přidáme zbylé máslo a nakrájený koriandr.
Z rýžové rolky uřízneme plátek, na který položíme ananas plněný grilovanou cuketou a grilovanou krevetu, lehce podlijeme omáčkou z vína.