Moučníky a cukroví
Puding z letních bobulovin
100 g briošky (nebo české vánočky)
50 g jahod
50 g ostružin
50 g malin
20 g medu
15 ml citronové šťávy a kůry
½ polévkové lžíce želatiny
1. Ovoce dáme do rendlíku, přidáme med a citronovou šťávu a kůru. Přidáme želatinu (podle návodu).
2. Podle tvaru mističky si vytvoříme tři kolečka briošky. Do mističky umístíme první kolečko a řádně promočíme šťávou z ovoce. Naplníme ovocem do 1/3. Potom umístíme druhé, prostřední kolečko z briošky a postup opakujeme. Nahoru dáme poslední kolečko z briošky, přikryjeme folií a dáme chladit.
3. Po vychladnutí na talíř uděláme loužičku z ovocné šťávy a do ní vyklopíme z mističky pudink. Ozdobíme snítkou máty.