Dobré ráno je jen jedno – s Českou televizí

Ranní dávka dobré nálady v podobě zajímavých hostů, informací, muziky i kulturních tipů, to je Dobré ráno, pořad, který vám Česká televize nabízí každý všední den od 5:59 do 8:30 na Dvojce. Týden z Ostravy, týden z Brna.

O pohodové vstávání s Českou televizí se v brněnském vysílání starají moderátorské dvojice Soňa Baranová, Ondřej Blaho a Tereza Richtrová, Aleš Zbořil. Z Ostravy střídavě moderují dvojice Veronika Kadeřábková, Petr Rajchert a Petra Češková, Radek Erben.

A jak vypadají jejich dobrá rána?

Ondřej Blaho
moderátor

Ondřej Blaho

Ráno je Dobré, když jsem nádobí umyl a koš vynesl již včera, ve schránce není žádný email, v krabici od müsli ještě něco zbylo, mléko není zkyslé, do oken pere slunce, a hlavně když se probudím ve chvíli, kdy si tělo samo řekne, že už víc spánku není zapotřebí, a ne když vám do toho kecá budík a povinnosti.


Dobré ráno je, když se probouzím z příjemného snu a nejlépe minutu před budíkem, když se mám na co těšit, když je venku hezky a v lednici najdu mléko, když mě někdo rozesměje, když hraje Joe Cocker. Dobré ráno je, když má smysl vstát z postele a jít do světa.


Petr Hradil
moderátor

Petr Hradil

Znám dvě dobrá rána! To první nastává vždycky, když nic nemusím. Vstanu, kdy se mi zachce, k snídani si dám, čaj, džus, topinku s máslem, sýr, vajíčka míchaná i volská oka, sladkou ovesnou kaši s oříšky, řízek od včera, domácí štrúdl, zbytek polévky (ta je taky nejlepší až druhý den po uvaření!), kukuřičné lupínky s mlékem pro zdraví et cetera. A když to všechno ppppoommmaaaalllu sním, tak si ještě navrch dám nějakou dobrou kávu. Pak se zamyslím, co bych ten den chtěl udělat, převleču se do montérek, a než se znovu setmí, své předsevzetí do puntíku splním.
Pak si ale umím užít i dobré Dobré ráno. To je vždycky, když za námi do studia ČT přijede nějaký zajímavý host, který si rád dobře "pokecá" s moderátory, doplní ho odborník na jakoukoli zajímavou problematiku (samozřejmě taky "kecací") a celé to korunuje nějaká zábavná činnost před studiem. A úplně nejlepší ranní chvilka pak nastane, když si jdu po práci na chvilku zaslouženě zdřímnout a cestou mě osloví okolojdoucí paní, která mi s nadšením sdělí, že naše vysílání zase se zájmem sledovala a že jsme zase krásně nastartovali její den! To se prostě uzavře kruh a já kolem poledne (na půl hodiny) usínám spokojen a šťasten, že jsem na světě.


Radek Erben
moderátor

Radek Erben

Moje dobré ráno nesmí zkazit hlučný budík. Každé dobré ráno, které začíná po půl sedmé, rovná se značka ideál. Osm let vstávám pracovně ve 4.15, a ne a ne si na tuto situaci zvyknout.
Každé všední ráno začíná litrem zeleného čaje, jogurtem a müsli. Pokud něco z toho nemám, připadám si nesvůj.
Víkendové dobré ráno? Brzy ráno nasekat dřevo, zatopit v krbu a s dětmi a manželkou, až se probudí, v poklidu snídat a probrat věci, na které přes týden nebyl čas.
V létě si dobré ráno okořeňuji horským kolem. Když všichni spí, sednu na něj a jedu do lesa. Lepší balzám na nervy a start do nového dne neznám.


Petra Češková
moderátor

Petra Češková

Dobré ráno je, když po probuzení vím, že mí nejbližší, a těmi nemyslím jen syna a manžela, jsou v pořádku a pohodě. Viděla jsem ve své práci (zdravotní sestra na koronární JIP) lidi umírat a nikdo jim už nedokázal pomoci – to se vám pohled na svět podstatně změní; nad malichernostmi a žabomyšími válkami prostě mávnete rukou.
Za mne: Díky za každé ráno v pohodě!