Cappuccino

Suroviny pro přípravu 1 šálku cappuccina:
espresso káva (překapávaná káva)
1 dl mléka na cappuccino
na ozdobu cappuccina čokoládový toping nebo mletá skořice, kakao

Technologický postup:
Do konvičky nalejeme mléko a šleháme tryskou kávovaru do požadované pěny. Do šálku na cappuccino připravíme espresso (překapávanou) kávu, kterou pak doplníme požadovanou dávkou mléka a mléčné pěny. Poté barista dle vlastní fantazie maluje topingem, případně ozdobí cappuccino mletou skořicí nebo kakaem.

Doba přípravy 5 min.

 

Čokoládová káva

Suroviny pro přípravu 1 šálku kávy:
espresso káva (překapávaná káva)
2 cl smetany
šlehačka
2 čtverečky čokolády se 70 % kakaa

Technologický postup:
Do kávového šálku připravíme espresso (překapávanou) kávu, vložíme do ní jeden čtvereček čokolády, přidáme smetanu, ozdobíme šlehačkou, druhým čtverečkem čokolády a dozdobíme.

Doba přípravy 5 min.