Cappuccino
Suroviny pro přípravu 1 šálku cappuccina: espresso káva (překapávaná káva) 1 dl mléka na cappuccino na ozdobu cappuccina čokoládový toping nebo mletá skořice, kakao
Technologický postup: Do konvičky nalejeme mléko a šleháme tryskou kávovaru do požadované pěny. Do šálku na cappuccino připravíme espresso (překapávanou) kávu, kterou pak doplníme požadovanou dávkou mléka a mléčné pěny. Poté barista dle vlastní fantazie maluje topingem, případně ozdobí cappuccino mletou skořicí nebo kakaem.
Doba přípravy 5 min.
Čokoládová káva
Suroviny pro přípravu 1 šálku kávy: espresso káva (překapávaná káva) 2 cl smetany šlehačka 2 čtverečky čokolády se 70 % kakaa
Technologický postup: Do kávového šálku připravíme espresso (překapávanou) kávu, vložíme do ní jeden čtvereček čokolády, přidáme smetanu, ozdobíme šlehačkou, druhým čtverečkem čokolády a dozdobíme.
Doba přípravy 5 min. |