Jiřina Bohdalová v půlhodince inspirací a zajímavostí pro volný čas

Obsah dílu

Přehrát vše

Aztécký cukr

Pokud si chcete osladit život, věnujte pozornost naší první reportáži. Ing. Vlastimil Šindelář v ní představí rostlinku s názvem Lippia dulcis. Pochází z Ameriky a sladké jsou všechny její části. A protože neobsahuje cukr, mohou ji využít i diabetici.


Výrobce a sběratelka slonů

František Žváček vyrábí slony a obohacuje tak sbírku své ženy. Je při tom neobyčejně nápaditý, takže jeho sloni určitě okouzlí nejen sběratele těchto největších suchozemských savců.


Využití zázvoru

Léčebné účinky zázvoru fungují také prostřednictvím psychiky aneb dobrá nálada nemoci zahání. Dozvíme se v jaké formě si můžeme zázvor dopřát.


Chovatel ptactva

Václav Holub v souladu se svým příjmením od mala miluje ptactvo. Dnes chová hlavně papoušky a poradí, který je nejvhodnějším domácím mazlíkem.


Kančí hřbet podle Václava Pštrosa

Vařit budeme s Václavem Pštrosem, a to kančí hřbet na jalovci.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


Stopáž22 minut
Rok výroby 2011
 P ST