Jarní pročišťovací kůra
Koktejl z červené řepy
1 ks větší mrkve
1 ks červené řepy
100 g červeného hroznového vína
1 ks mandarinky
1 plátek čerstvého zázvoru
100 ml uvařeného, vychladlého zeleného čaje
Oloupanou mrkev a červenou řepu nakrájíme na kousky, přidejte plátek zázvoru, hroznové víno, oloupanou, na měsíčky rozdělenou mandarinku, zalijeme zeleným čajem a rozmixujeme.
Pročišťovací čaj
kávová lžička majoránky
kávová lžička fenyklu
kávová lžička kmínu
kávová lžička tymiánu
bobkový list
Ve 3/4 litru vody povaříme po dobu sedmi minut směs ingrediencí.
Doporučuje se pít denně po dobu tří týdnů.
Šťáva ze zelí
Je výborná na detoxikaci jater a ledvin. Pokud chceme podstoupit kůru, pijeme 120 ml šťávy ze zelí až 4krát denně minimálně 4 týdny.
Voda
Nejjednodušší způsob, ale velice účinný je pít obyčejnou vodu, a to nejméně 2 litry denně.
Ohodnoťte tento recept: