Maso

Kuřecí špízy na grilu a cuketový dip

Špízy

kuřecí prsní nebo stehenní řízky
plátky slaniny
hrubozrnná hořčice
sůl
žampiony

Kuřecí maso rozklepeme mezi dvěma fóliemi nebo v mikrotenovém sáčku. Poklademe je plátky slaniny, potřeme hořčicí, posolíme a zarolujeme. Pak tvoříme špízy: zarolovaný váleček vždy nejdříve propíchneme špízem (špejlí) a pak teprve odřízneme – takto se nám roládka nerozbalí. Válečky prokládáme žampiony. Grilujeme na mírném plameni, dokud není maso středně propečené.

Cuketový dip

cibule
sádlo
cuketa
sůl
pepř
česnek
čerstvé oregano

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cuketu. Osolíme a opepříme. Jakmile cibule a cuketa dostatečně změknou, přidáme oregano a nakonec utřený česnek a směs rozmixujeme. Česnek přidáváme opravdu až nakonec, jinak směs zhořkne.

Doporučení

Špízy můžeme vynechat a k dipu podávat jen zlehka opečené toasty. Získáme tak výborné a lehké vegetariánské jídlo. A dbáme-li na linii, nahradíme sádlo olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl