Maso

Holoubata s kaštanovou nádivkou

pro 2 osoby

2 holoubata
sůl
2 vejce
jedlé kaštany
petrželka
2 rohlíky – nakrájené a rozmočené v mléce
kousek másla
smetana
sůl
pepř
(150 g drůbežích jater – můžeme použít i játra z holoubat)

Nejdříve si připravíme nádivku. Do misky vložíme uvařené kaštany, přidáme v mléce rozmočené rohlíky, petržel, sůl, pepř a žloutky rozmíchané v másle, trošku smetany, nakonec přidáme sníh, ušlehaný z bílků, a vše dobře promícháme. Pokud by se vám směs zdála řídká, můžete zahustit strouhankou. Nádivku je možné vylepšit kousky jater, které si předem osmahneme na kousku másla a necháme je vychladnout.

Holoubata vykostíme, mírně osolíme, opepříme a maso naplníme nádivkou. Zabalíme (případně můžeme zabalit i do vepřové bránice), přelijeme vývarem a rozpuštěným máslem.

Pečeme 25–40 minut při teplotě 180–200 °C. (Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastnostmi trouby.)

Jako přílohu podáváme chléb, zeleninový salát nebo brambory, ale nadívané holoubě nám určitě bude chutnat i samotné.

Kaštany

Můžeme použít vakuované pařené kaštany, pokud je neseženeme, uvaříme syrové: každý plod je třeba naříznout na vypouklé straně do tvaru X a do hloubky asi 4 mm. Buďte opatrní! Kaštany vaříme cca 8–10 minut. Po uvaření se doporučuje zabalit je do utěrky a pořádně stisknout, aby se skořápky rozdrtily. Kaštany je třeba loupat horké (pozor, jsou opravdu horké!) – pokud nám vystydnou, skořápka ztvrdne.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl