Šikovné opičky uprostřed brazilské náhorní plošiny. Japonský dokumentární cyklus

Pořad bylo možné přehrát do 17. 10. 2014
Video není k dispozici

Malpy hnědé žijí v Jižní Americe. Většinu času obvykle tráví v korunách stromů deštných pralesů, kde nacházejí veškerou potravu, tedy ovoce a hmyz. Ovšem my navštívíme suché oblasti brazilské náhorní plošiny, kde je ovoce nedostatek, a tak se malpy musí vydat za potravou na zem. Tam naštěstí nacházejí dostatek kokosových ořechů.

Malpy měří od hlavy po koneček ocasu asi čtyřicet centimetrů a váží jen tři kilogramy, přesto používají k drcení ořechů kameny, které dosahují třetiny jejich tělesné hmotnosti.

Originální názevTool-Using Monkeys (Tufted Capuchin)
Stopáž25 minut
Rok výroby 2007
 )D( ST HD