Retro

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 5  
Sdílet
| Poslat odkaz

Sehnat za socialismu maso a uzeniny nebylo někdy zrovna snadné. Dívejte se, jaké masné výrobky byly populární

Být řezníkem bývalo privilegované povolání. Dokázali totiž obstarat suroviny, na které československá kuchyně vždy do značné míry stavěla. Maso přitom bývalo takzvaným podpultovým zbožím, a tak si každý musel toho „svého“ řezníka hýčkat. Aby se lidé dostali k masu i jinak, chovali na svých zahrádkách a dvorcích velký počet domácích zvířat. Domácí zabijačka pak byla v sezoně na venkově téměř každodenní záležitostí. A pak tu byly speciality jako rekonstituované maso, nebo-li REMA plátky.

Dalo se za socialismu sehnat kvalitní maso a uzeniny?

76 % Ano 19 % Ne 5 % Nevím

Přehrát video

Obsah pořadu

Stopáž: 26 minut – Rok výroby: 2011 – ST
Žánr: Zábava | Publicistika
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Související pořady