Obsah dílu
První svatohubertské kulinářské slavnosti — Myslivecký výzkum — Předběžné zkoušky barvářů
- Dokument
- Přírodovědný dokument
- Historický dokument
- Společenský dokument
- Historie
- Česká historie
- Společnost
- Tradice
- Společnost - životní styl
Části dílu
00:35

První svatohubertské kulinářské slavnosti
Zvěřina je mimořádně kvalitní potravina s vysokou dietetickou hodnotou. Povídání o jejím získávání i kuchařské úpravě je spojeno s návštěvou Prvních svatohubertských kulinářských slavností na Klokočné.
08:17

Myslivecký výzkum
Věda a výzkum vždy měly v myslivosti své místo a v poslední době se sílícími civilizačními tlaky na přírodu jejich význam roste. Jedním z vědeckých pracovišť je i Lesnická a dřevařská fakulta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.
15:55

Předběžné zkoušky barvářů
Jednou z pracovních skupin loveckých psů jsou barváři, jejichž hlavním úkolem je dohledat poraněnou zvěř. Loňské předběžné zkoušky barvářů se konaly v honitbě Mysliveckého sdružení Stupava pod hradem Buchlovem. A právě tam se na výkony těchto psů podíváme.

5. únor 2009
Přehled dílů
70 dostupných

Epizoda 9/9
Klub sokolníků — Myslivecké sdružení v Hlavnici
29. 11. 2017 na ČT2

Epizoda 8/9
Jelení zvěř v Krkonoších — Dámy české myslivosti
22. 11. 2017 na ČT2

Epizoda 7/9
Klub trubačů — Zlatá srnčí trofej
15. 11. 2017 na ČT2

Epizoda 6/9
Soutěž barvářů — Lesní pedagogika
8. 11. 2017 na ČT2

Epizoda 5/9
Pestrá a ekologicky stabilní krajina — Mistrovství světa v terénní lovecké střelbě
1. 11. 2017 na ČT2

Epizoda 4/9
Lovecké chaty — Slídiči: welššpringršpanělé
25. 10. 2017 na ČT2