25 minut

3. července 2023

Část: Nová pravidla pro ukrajinské uprchlíky

Obsah dílu

Nová pravidla pro ukrajinské uprchlíky — Databáze ubytování pro uprchlíky — Nouzové ubytování pro uprchlíky v Olomouci — Některá města začínají provozovat pošty — Letiště Leoše Janáčka po letech v zisku — V Přerově otevřelo inovační centrum — Část autobusů dál nejezdí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Uzavírka sjezdu na D1 v Ostravě — V Ostravě začíná moderizace Nádražní — Burleska v podání dechového orchestru

Části dílu

01:03
Nová pravidla pro ukrajinské uprchlíky
    Pro ukrajinské uprchlíky platí v Česku od soboty nová, přísnější pravidla. Bydlení zdarma bude po pěti měsících stát platit pouze takzvaným zranitelným osobám - dětem, těhotným ženám, postiženým nebo seniorům. Někteří Ukrajinci se i kvůli tomu začali vracet zpátky do své vlasti, jiní už ale ve městech žijí, pracují a úprava pro ně problém znamenat nebude.
    04:18
    Databáze ubytování pro uprchlíky
      Mezinárodní organizace pro migraci spustila neveřejnou databázi ubytovacích kapacit pro ukrajinské uprchlíky. Obsahuje seznam zhruba 3 000 poskytovatelů ubytování v Česku. Sloužit má primárně obcím a neziskovým organizacím ke koordinaci ubytování běženců.
      04:37
      Nouzové ubytování pro uprchlíky v Olomouci
        Informace k tématu připojil primátor Olomouce Miroslav Žbánek.
        08:52
        Některá města začínají provozovat pošty
          Se začátkem července pošta definitivně uzavřela 300 svých poboček. Některé obce se ale rozhodly, že je budou nadále provozovat na vlastní náklady. Je tomu tak i v Ostravě-Jihu, kde se jedna pobočka pošty mění na takzvanou Poštu Partner Plus. Její řízení přebralo vedení obvodu.
          10:58
          Letiště Leoše Janáčka po letech v zisku
            Letiště Leoše Janáčka loni po mnoha letech skončilo v zisku téměř pěti milionů korun. Předloni bylo přitom ve ztrátě bezmála 33 milionů. Vlastníkem společnosti Letiště Ostrava, která mezinárodní letiště provozuje a která má přibližně 200 zaměstnanců, je Moravskoslezský kraj.
            11:18
            V Přerově otevřelo inovační centrum
              Nové inovační centrum se zázemím pro začínající podnikatele a kreativce začalo naplno sloužit v Přerově. Ve zrekonstruovaném domě z konce 19. století v centru města jsou sdílené kanceláře, konferenční sály nebo vybavené dílny.
              14:07
              Část autobusů dál nejezdí
                Na Novojičínsku dál řeší rušení autobusových spojů. Jen za předchozí týden jich nebylo vypraveno přes 200. Společnost, která dopravu zajištuje, má akutní nedostatek řidičů. Za neodbavené spoje dostala od kraje už několika milionovou pokutu, zlepšení je však podle zaměstnanců v nedohlednu. Vedení podle nich situaci aktivně neřeší.
                16:56
                Výběr ze sociálních sítí ČT
                  U rozsáhlého požáru domu a přilehlých hospodářských budov zasahovalo ve Štědrákově Lhotě na Šumpersku 8 jednotek hasičů. Práce komplikovala poloha domu na samotě a v hůře přístupném terénu, kam měly cisterny problém se dostat. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škodu odhadl vyšetřovatel hasičů předběžně na 6 milionů korun. // Skauti z Rudy nad Moravou zachránili mláďata červenky, která našli kousek od svého tábořiště. Ptačí hnízdo zničil predátor. Dvě mláďata už byla mrtvá, čtyři přežila a jsou v péči ornitologů z tamní záchranné stanice.
                  17:38
                  Uzavírka sjezdu na D1 v Ostravě
                    Řidiče v Ostravě čekají komplikace, severní spoj na sjezdu nebo při nájezdu na ostravskou část dálnice D1 totiž projde rozsáhlou rekonstrukcí. Ta vyjde zhruba na 95 milionů korun. Více informací přidal Pavel Habram.
                    19:41
                    V Ostravě začíná moderizace Nádražní
                      Začala modernizace ostravské Nádražní. Část trati projde rekonstrukcí za téměř 69 milionů korun. Od začátku prázdnin až do 18. srpna se tak lidé tramvají nedostanou od Karoliny na vlakové hlavní nádraží, místo toho musí využít náhradní autobusovou dopravu.
                      21:33
                      Burleska v podání dechového orchestru
                        Městský orchestr mladých Dolní Benešov hraje Burlesku - skladbu pro klavír a orchestr skladatele Miroslava Juchelky, rodáka z Velké Polomi. Napsal ji v roce 1958 pro smyčcový orchestr. Teď v ní ale místo houslí a viol zní jen dechové nástroje.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        4. července 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám