25 minut

2. května 2023

Část: Začíná Olomoucký majáles.

Obsah dílu

Ptačí chřipka v chovu krůt v Rychvaldu. — Výroba aut se zvedá. — Automobilový průmysl zvyšuje výrobu. — Soud řeší zneužívání dotací ve fotbale. — Na VRT do Ostravy bude jezdit 180 vlaků denně. — Přibývá podvodů přes internet. — Zámek Linhartovy po třech letech otevírá — Začíná Olomoucký majáles. — Další majálesy. — Přezoušení kapitánů lodí na Moravě. — Výstava Něžná krása s vůní škrobu.

Části dílu

01:04
Ptačí chřipka v chovu krůt v Rychvaldu.
Ptačí chřipka v chovu krůt v Rychvaldu.
    Veterináři musí utratit patnáct tisíc krůt v Rychvaldu na Karvinsku v chovu se objevila ptačí chřipka. V okolí se nacházejí další dvě hospodářství s chovem krůt, ve kterých teď platí mimořádná opatření. V Česku jde letos o 21. ohnisko ptačí chřipky.
    03:27
    Výroba aut se zvedá.
    Výroba aut se zvedá.
      Automobilky v Česku vyrobily za první kvartál skoro o třetinu víc osobních aut, než za stejné období loni přes 350 tisíc. Z nich skoro 90 tisíc Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Poptávka a tržby se zvedají i dalším firmám z oboru. Stále ale platí, že sehnat na trhu některé komponenty nutné pro výrobu aut je obtížné a trvá to.
      05:58
      Automobilový průmysl zvyšuje výrobu.
      Automobilový průmysl zvyšuje výrobu.
        Pohled za dodavatele rozšíří Petr Novák, ředitel jedné z dodavatelských firem a předseda dodavatelů ve Sdružení automobilového průmyslu.
        08:32
        Soud řeší zneužívání dotací ve fotbale.
        Soud řeší zneužívání dotací ve fotbale.
          Krajský soud v Ostravě začal řešit údajné zneužívání dotací na mládežnický fotbal. Stane před ním 15 lidí z ostravského sportovního spolku FC Vítkovice 1919. Podle obžaloby způsobili škodu za osm a půl milionu korun. Některým hrozí až osm let vězení.
          09:24
          Na VRT do Ostravy bude jezdit 180 vlaků denně.
          Na VRT do Ostravy bude jezdit 180 vlaků denně.
            Na plánované vysokorychlostní trati z Prosenic na Přerovsku do Ostravy by mělo jezdit až 180 vlaků denně je to o padesát víc než jich úsekem projede teď. Vybudování 65-ti kilometrové trati Moravská brána by mělo stát 60 až 80 miliard korun. Stavba má začít má v roce 2026 a trvat zhruba šest let. Soupravy pak místem pojedou až tří set dvaceti kilometrovou rychlostí.
            09:56
            Přibývá podvodů přes internet.
            Přibývá podvodů přes internet.
              Přibývá trestných činů v kyber-prostoru. Jen v Moravskoslezském kraji se loni počet zdvojnásobil a letos je jich znovu víc. Krajský soud v Ostravě poslal do vězení dva muže, kteří se podvodem snažili od majitelů účtů získat přihlašovací údaje do internetového bankovnictví.
              12:26
              Zámek Linhartovy po třech letech otevírá
              Zámek Linhartovy po třech letech otevírá
                Po třech letech začíná na zámku v Linhartovech na Krnovsku nová sezona. Památka prošla náročnou rekonstrukcí zejména vnitřních prostor, které vyšly na téměř 40 milionů korun. Zámek je určený převážně dětem, před opravou jej ročně navštěvovalo více než 20 tisíc lidí.
                15:01
                Začíná Olomoucký majáles.
                Začíná Olomoucký majáles.
                  V Olomouci začal majáles. Tradiční studentské veselí se na Univerzitě Palackého koná ode dneška do zítřejšího večera - a co všechno obsáhne. Hostem Barbora Plonka Schwarzbachová.
                  17:58
                  Další majálesy.
                  Další majálesy.
                    Majálesy čekají taky univerzitní města v Moravskoslezském kraji. V Ostravě se budou konat hned dva. Jeden studentský za obě ostravské vysoké školy 13. května na Slezskoostravském hradě, druhý komerční, tuto neděli v Dolních Vítkovicích. V pátek 19. května pořádají majáles studenti Slezské univerzity v Karviné a o den později jejich kolegové ze stejné vysoké školy v Opavě.
                    19:37
                    Přezoušení kapitánů lodí na Moravě.
                    Přezoušení kapitánů lodí na Moravě.
                      Technické dovednosti, jako je kotvení nebo manévrování, ale taky komunikace s dalšími loděmi, obojí si dnes připomněli olomoučtí kapitáni Olo-lodí, čekalo je kapitánské přezkoušení. Jejich plavidla se po dlouhé pauze vrátila na tradiční městský úsek Moravy. Pět let se kvůli stavbě nové náplavky plavily mimo centrum města.
                      21:31
                      Výstava Něžná krása s vůní škrobu.
                      Výstava Něžná krása s vůní škrobu.
                        V Ostravském muzeu voní škrob. Jsou jím ošetřené desítky jemných, ručně vytvořených exponátů. Muzeum sáhlo do rozsáhlých sbírek textilu a pod názvem Něžná krása s vůní škrobu vystavuje krajky a výšivky.
                        Přehrát celé video
                        Události v regionech (Ostrava) - 3. května 2023
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        3. května 2023

                        Přehled dílů

                        4627 dostupných
                        Události v regionech (Ostrava) - 30. srpna
                        Stopáž25 minut

                        30. srpna

                        Chytré meteostanice v Jeseníkách — Chytré meteostanice v Jeseníkách — Konec prázdnin na silnicích — Výstraha před požáry — Spor o plochu pro logistické centrum v Mošnově — Koncert pro vyhořelou ZŠ v Českém Těšíně — Koncert pro vyhořelou ZŠ v Českém Těšíně — Rekonstrukce rybníků v Čechách pod Kosířem — Autobusy na objednávku na Lipnicku — Přehled sociálních sítí — Začíná stavba obchvatu Bruntálu — Dopravní opatření při Beskydské sedmičce — Začíná závod Beskydská sedmička

                        30. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 29. srpna
                        Stopáž25 minut

                        29. srpna

                        Kůrovec na ústupu — Kůrovec na ústupu — Policisté v Olomouckém kraji řeší podvodné SMS — Policisté odkryli síť falešných e-shopů — Modernizace Odborného léčebného ústavu Paseka — 80 let od bombardování Ostravy — Památník bombardování Ostravy — Výuka hospodaření s penězi u dětí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Workshop jak pracovat s krajinou — Hornická Ostrava objektivem Rudolfa Jandy

                        29. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 28. srpna
                        Stopáž25 minut

                        28. srpna

                        Problémy digitalizace stavebního řízení trvají — Problémy digitalizace stavebního řízení trvají — Zubaře nemá v MS kraji 150 tisíc lidí — Těžký průmysl je pro obyvatele důležitý — Vyhlídka na kostele v Bruntále — VOP CZ má problémy s informačním systémem — V Markvartovicích řeší stavbu třídírny odpadů — V Markvartovicích řeší stavbu třídírny odpadů — Vytopená základní škola v Havířově — Začíná Svatováclavský hudební festival

                        28. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 27. srpna
                        Stopáž25 minut

                        27. srpna

                        Školy se připravují na nový školní rok — Novinky ve školním roce 2024 — Končí páté kolo dotací na výměnu kotlů — Končí páté kolo dotací na výměnu kotlů — Univerzita Palackého prohrála soud a musí platit — Sklizeň brambor o několik týdnů dříve — Návrat exponátů do uničovského muzea — Schválení smluv o tollingu v Liberty — Výběr ze sociálních sítí ČT — Velký zájem o sdílená kola — 160 let od úmrtí geologa Ludwiga Hoheneggera

                        27. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 26. srpna
                        Stopáž25 minut

                        26. srpna

                        Zdravotní stav lidí ve vyloučených lokalitách — Zdraví lidí ve vyloučených lokalitách — Český a polský Těšín řeší bezdomovectví spolu — Začaly dlouhodobé opravy silnic — Myslivec půjde před soud za zabití pytláka — Pobyty na léčbu dětské obezity — Začíná sklizeň chmele — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nákupy školních potřeb — Vliv technologií na vývoj řeči dětí — 85 let od jablunkovského incidentu

                        26. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 23. srpna
                        Stopáž25 minut

                        23. srpna

                        23. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 22. srpna
                        Stopáž25 minut

                        22. srpna

                        Snížení rozpočtů škol — Jednání o platech ve školství — Znalci k záplavám v Brodku u Přerova — FAU zrušil omezení Vítkovice Steel — Jednání o navýšení platů hasičů — Bilance zásahů horských záchranářů — Zkoušky vody v Jánských Koupelích — Mistrovství ČR hasičů v Olomouci — Rekonstrukce těšínských škol po požáru — Výběr ze sociálních sítí ČT — Propojení krajů cyklostezkou — Nová sbírka básníka Petra Hrušky

                        22. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 21. srpna
                        Stopáž25 minut

                        21. srpna

                        Větší podpora dřevostaveb — Soud kvůli povodni v Brodku u Přerova — Vítkovické slévárny čekají na nového majitele — Stěhování superpočítače Salomon — Utonulý v pískovně na Uničovsku — Mistrovství světa v rýžování zlata — 56. výročí okupace Československa — Výročí srpna 1968 v Prostějově — Demolice komínu ve Frýdku-Místku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Rekonstrukce Knihovny města Ostravy

                        21. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 20. srpna
                        Stopáž25 minut

                        20. srpna

                        Část Liberty bude financovat J. Strnad — Liberty bude financovat firma J. Strnada — Podpora pro bývalé zaměstnance Liberty — Dopravní komplikace v centru Olomouce — Povolení pro VRT Brno-Přerov — NSS ke stížnosti ohledně Šantovky Tower — Příprava demolice komína v Místku — Skoky o tyči v centru Opavy — Proměna lesů po kalamitě — Rekonstrukce náměstí v Konici — Příběhy pamětnic z Klimkovic — Výběr ze sociálních sítí ČT — Rekonstrukce Domu setkávání v Travné — Podvodníci obrali muže o 3,5 mil. Kč — Obrazy Bez tváře v Domě umění

                        20. 8. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 19. srpna
                        Stopáž25 minut

                        19. srpna

                        Dopravní omezení v Ostravici — Opravy a demolice mostů v Ostravě — Dostavba posledního úseku D1 — Rezignace náměstka hejtmana Unucky — Zranění cylistů v Jeseníkách — Kontroly letních táborů — Útoky vlků na Jablunkovsku — Návrat českých hasičů z Řecka — Přípravy dnů NATO 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Kiss syndrom u kojenců — Nastává tzv. modrý úplněk — Zemřela hlasatelka Eva Mudrová

                        19. 8. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám