26 minut

16. listopadu 2020

Část: Červený kříž školí vojsko

Obsah dílu

Začal platit PES — Začal platit PES — Děti 1. a 2. tříd se chystají zpět do škol — Dodržování opatření v hromadné dopravě — Výročí událostí 17. listopadu 1989 — Začala oprava Místecké ulice — Studenti VŠB pomáhají trasovat — Vánoční sbírky jinak — Červený kříž školí vojsko — Místa školení dobrovolníků — Česko-německá cena pro Poláka — 350. výročí úmrtí J. A. Komenského

Části dílu

00:47
Začal platit PES
    Živě redaktorka Natálie Flajžíková.
    03:12
    Začal platit PES
      Živě Ivo Vondrák, hejtman MS kraje.
      07:30
      Děti 1. a 2. tříd se chystají zpět do škol
        Živě redaktorka Kristýna Prokešová.
        09:43
        Dodržování opatření v hromadné dopravě
          Tramvaje, autobusy i trolejbusy ostravského dopravního podniku dnes a zítra jezdí podle víkendového jízdního řádu. Podnik se tak rozhodl s ohledem na zítřejší státní svátek. Vycházel z toho, že si lidé vezmou v práci volno i dnes. To se ale nestalo a v ranní špičce bylo i v současné pandemické situaci v některých spojích plno.
          11:04
          Výročí událostí 17. listopadu 1989
            Připomínka 17. listopadu na několik způsobů: Ostrava oslaví Den boje za svobodu a demokracii živým provedením státní hymny. V instrumentální podobě ji u paty věže Nové radnice na Prokešově náměstí zahrají ostravští filharmonici. Bude to symbolicky v 17 hodin a 11 minut. Radniční věž a Sýkorův most se rozsvítí v barvách trikolory. Opava se na počest státního svátku rozsvítí celá. Magistrát vybídl Opavany, aby dali světlo na balkony, do oken či do zahrad. A Moravské divadlo v Olomouci nabídne v 19 hodin na Facebooku živý přenos koncertu věnovaného zdravotníkům.
            11:52
            Začala oprava Místecké ulice
              Silničáři se pustili do opravy Místecké ulice. Jedna z nejvytíženějších ostravských silnic dostane nový povrch, a to v úseku od křížení s ulicí 28. října po Moravskou ve směru na Frýdek-Místek. Levý jízdní pruh zůstane nejméně do poloviny prosince uzavřený. Opravovaný úsek silnice má zhruba 4 km. Silničáři tak varují řidiče, ať počítají se zpožděním. Dnes byl v dopravní špičce ale provoz plynulý.
              12:23
              Studenti VŠB pomáhají trasovat
                Místo výuky telefonování, trasování a objednávání na testy. Studenti ostravské VŠB-TUzačali pomáhat hygienikům. Jde o vysokoškoláky z Fakulty bezpečnostního inženýrství, kteří se zaměřují na studium krizových situací a pomoc je pro ně zároveň praxí. Hygieně pomáhá také Ostravská univerzita, finanční úřad nebo Armáda ČR.
                14:46
                Vánoční sbírky jinak
                  Organizátoři dobročinných projektů se letos musejí potýkat s řadou omezení. Třeba tradiční sbírka
                  Vánoční hvězda pro děti s hemato-onkologickým onemocněním,která startuje za týden, počítá s tím, že se vánočních květin na podporu nemocných dětí letos prodá jen polovina. A jiné je tentokrát i tzv. věncování pro dětskou hemato-onkologii v Olomouci.
                  17:28
                  Červený kříž školí vojsko
                    Český červený kříž začal v Olomouci školit vojáky. Učí je základům ošetřovatelství, aby mohli pomáhat v nemocnicích nebo zařízeních sociální péče. Kurzem projde na 500 příslušníků armády. Příslušníci 22. základy vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou. Základnu pro dnešní den vyměnili za učebnu Českého červeného kříže.
                    19:20
                    Místa školení dobrovolníků
                      A Český červený kříž neškolí jen vojáky. Kurzy pro dobrovolný pomocný zdravotnický personál nabízí i zájemcům z řad laiků. Prakticky zaměřené semináře se konají v řadě měst po celém Česku, mimo jiné v Olomouci, Ostravě, Opavě či Frýdku-Místku.
                      19:42
                      Česko-německá cena pro Poláka
                        Ocenění za 13 televizních fejetonů o německém pobřeží. Získal jej reportér Pavel Polák, který v cyklu ostravského studia České televize POSTŘEHY ODJINUD zavedl diváky k německým břehům Baltu i Severního moře. Cenu uděluje Česko-německý fond budoucnosti novinářům, kteří svou prací přispívají k porozumění lidí z obou zemí. Zvláštní cenu Mileny Jesenské získal redaktor České televize Jan Beránek za dokument o československém letci RAF Kurtu Taussigovi.
                        20:18
                        350. výročí úmrtí J. A. Komenského
                          Přerov a Fulnek. Města spojená se životem Jana Amose Komenského. Pedagoga a kněze Jednoty bratrské na obou místech připomínají muzea s jeho jménem v názvu. To přerovské uctilo 350. výročí Komenského smrti tím, že se zapojilo do světového on-line maratonu čtení z jeho díla. Ve Fulneku připravují kompletní novou expozici.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          18. listopadu 2020

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          10. dubna

                          10. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          9. dubna

                          9. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          8. dubna

                          8. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          5. dubna

                          Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                          5. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          4. dubna

                          Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                          4. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          3. dubna

                          Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                          3. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám