26 minut

3. listopadu 2020

Část: Testovací sady stále nedorazily

Obsah dílu

Testovací sady stále nedorazily — Testovací sady stále nedorazily — Dobrovolníci pomůžou seniorům — Převoz pacientů pokračuje — Vláda pošle respirátory — Celosíťové jízdenky od příštího roku — Změna na radnici v Mariánských Horách — Polské dny online — Týden rané péče — Svoz odpadu v jiném režimu — Cena Patria Nostra

Části dílu

00:42
Testovací sady stále nedorazily
    V domovech seniorů a dalších pobytových sociálních zařízeních začne plošné testování na koronavirus. Jejich obyvatelé i personál budou tzv. antigenní testy ze slin podstupovat každých 5 dní. Výjimku budou mít ti, co nemoc prodělali v posledních 90 dnech. Celorepublikové testování startuje zítra, testovací sady ale na mnohá místa ještě nedorazily. A chybějí i některé pokyny.
    03:11
    Testovací sady stále nedorazily
      Živě s Jiřím Navrátilem, náměstkem hejtmana pro sociální oblast.
      07:02
      Dobrovolníci pomůžou seniorům
        Více než 400 lidí se zapojilo do kampaně MS kraje, která chce přilákat dobrovolníky na pomoc sociálním a zdravotnickým zařízením. Těm kvůli nemoci COVID-19 chybí personál. V kraji je momentálně doma na 250 zaměstnanců. Už v příštích dnech dobrovolníci vypomohou zejména v domovech seniorů.
        09:27
        Převoz pacientů pokračuje
          Převoz pacientů s koronavirem z přetíženého Zlínského kraje pokračuje. Dnes odvezly sanitky záchranné služby 5 nakažených ze Zlína do Fakultní nemocnice v Ostravě. Zdravotníci hlásí stále vysoký přísun nově hospitalizovaných. Ve Zlíně je jich momentálně nejvíc, a to 226. Z toho více než dvě desítky ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci.
          10:18
          Vláda pošle respirátory
            Vláda schválila uvolnění 3 mil. respirátorů ze státních rezerv. Dostane je personál v sociálních službách pro příští měsíc. Pracovníci v domovech seniorů a dalších zařízeních by měli mít k dispozici
            1 či 2 respirátory na směnu. Materiál do krajů rozvezou hasiči. Po jednání vlády to oznámili ministr zdravotnictví Jan Blatný a ministryně práce Jana Maláčová. Podle ministra přibývá nakažených seniorů a jejich podíl mezi pacienty s covidem roste. Vyzval starší lidi, aby omezili vycházení, setkávání či nákupy.
            10:58
            Celosíťové jízdenky od příštího roku
              S jedním lístkem napříč celým Olomouckým krajem. Koordinátor tamního integrovaného dopravního systému plánuje od příštího roku celosíťové jízdenky. Bude s nimi možné neomezeně cestovat regionální veřejnou dopravou. V elektronické formě budou k dostání v 7denní, měsíční, čtvrtletní a roční variantě. Jednodenní jízdní doklady zůstanou papírové.
              11:29
              Změna na radnici v Mariánských Horách
                Radnice Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák má po převratu. Opozici se podařilo odvolat starostu i radní a dosadit nástupce ze svých řad. Novým starostou je Jiří Vávra z hnutí ANO. Jeho odvolaný předchůdce Patrik Hujdus za Nezávislé se způsobem, jakým se změny odehrály, nesouhlasí. Chce se obrátit na MV ČR.
                14:09
                Polské dny online
                  Festival Polské dny v Ostravě on-line. Kvůli epidemické situaci se letos přehlídka koná v redukované podobě. Diváci uvidí mimo jiné 3 koncerty přenášené z ostravských klubů a také několik debat se zajímavými osobnostmi.
                  17:11
                  Týden rané péče
                    Péči odborníků potřebují děti s postižením a jejich rodiny co nejdřív. Zásada, kterou připomíná
                    Týden rané péče. Letošní ročník se vzhledem k aktuální situaci přesunul do on-line prostoru, včetně akcí, které připravila ostravská pobočka. Raná péče v Česku funguje už 30 let a pomohla tisícům rodin.
                    19:40
                    Svoz odpadu v jiném režimu
                      Netřídit odpad a sáček před vyhozením dezinfikovat. Tak by se mělo nakládat se smetím v domácnosti, kde je někdo covid pozitivní. Jinak hrozí, že se při prácinakazí i popeláři. Ve firmě OZO Ostrava, která odpady sváží, je kvůli koronaviru doma téměř 1/6 ze 160 lidí.
                      21:38
                      Cena Patria Nostra
                        Křížová cesta u kostela sv. Matouše v Hati na Opavsku získala cenu Patria Nostra. Tu udělují hejtmani krajů za příkladný architektonický počin. Na výjevech z Kristova života pracoval místní řezbář půl roku, jsou ze speciálního betonu.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        4. listopadu 2020

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        16. dubna

                        Nová trasa pro horská kola v Mostech

                        16. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        15. dubna

                        Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                        15. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        12. dubna

                        Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                        12. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        11. dubna

                        Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                        11. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        10. dubna

                        10. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        9. dubna

                        9. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        8. dubna

                        8. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        5. dubna

                        Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                        5. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        4. dubna

                        Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                        4. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        3. dubna

                        Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                        3. 4. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám