26 minut

9. října 2020

Část: Začalo druhé kolo senátních voleb

Obsah dílu

Začalo druhé kolo senátních voleb — Začalo druhé kolo senátních voleb — Začalo druhé kolo senátních voleb — Volby v uzavřených domovech důchodců — ODS odmítlo ANO — MD brání projektu kanálu — Vývoj počtu nakažených — Hejtman požádal Armádu ČR o pomoc — Nemocnice se připravují — Školy se chystají na omezení — Projekt Vstup zdarma ohrožen — Hospody zavřou ve 20 hodin — Rybáři vrací ryby do Bečvy — Doubledeckery v Ostravě — Největší zlatá mince v Ostravě

Části dílu

00:55
Začalo druhé kolo senátních voleb
    V Česku začalo dnes ve 14:00 2. kolo letošních senátních voleb. Lidé v nich rozhodnou nejen o 26 budoucích senátorech, ale i o míře pravděpodobného oslabení vládní koalice ANO a ČSSD v horní komoře Parlamentu ČR. Voliči také určí, zda nejpočetnější senátorský klub budou mít Starostové, nebo ODS. V MS a OL krajise volí v 5 okrscích. Konkrétně ve Přerově a Olomouci a pak také ve Frýdku-Místku, Ostravě-Městě a v Karviné.
    01:31
    Začalo druhé kolo senátních voleb
      Živě z MS kraje redaktorka Lucie Botorová.
      03:30
      Začalo druhé kolo senátních voleb
        Živě z OL kraje redaktorka Anna Hovorková.
        05:02
        Volby v uzavřených domovech důchodců
          Už od včerejška mohou odevzdávat hlasy voliči, kteří jsou v uzavřených domovech důchodců. Jinak je tomu v Domově pro seniory Slunečnice v Ostravě, který je v současné době největším ohniskem nákazy koronaviru v kraji. Tam se kvůli opakované dezinfekci volilo až dnes.
          06:24
          ODS odmítlo ANO
            Občanští demokraté chtějí o sestavení krajské koalice v Olomouckém kraji jednat s Piráty, STAN a Spojenci,Koalicí pro Olomoucký kraj, tedy bez vítězného hnutí ANO. Rozhodla o tom v Olomouci regionální rada ODS. První setkání všech 3 možných koaličních partnerů je v plánu zítra dopoledne.
            Případná koalice by v 55členném zastupitelstvu měla většinu 32 hlasů.
            06:49
            MD brání projektu kanálu
              Projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe musí být šetrný k přírodě. Oznámilo to MD ČR s tím, že projekt se posune do další fáze jen v případě, že přinese užitek dopravě, logistice, hospodaření s vodou či turistickému ruchu. Je to reakce na kritiku plánovaného kanálu ze strany desítek českých vědců.
              Přípravy první části v pondělí schválila vláda, projekt dlouhodobě prosazuje prezident republiky.
              07:19
              Vývoj počtu nakažených
                V MS kraji za týden přibylo podle údajů chytré karantény 2 697 lidí s COVIDem-19. V týdenním srovnání je to více než dvojnásobný nárůst, když minulý pátek týdenní přírůstek představoval
                1 261 lidí. Vyplývá to z informací, které pravidelně zveřejňuje hejtman Ivo Vondrák. Podle grafů chytré karantény statistika minulý pátek udávala 8 900 nakažených, k dnešku jich je vedeno 11 597.
                08:01
                Hejtman požádal Armádu ČR o pomoc
                  Živě Nikola Birklenová, mluvčí MS kraje.
                  09:02
                  Nemocnice se připravují
                    Nemocnice v MS kraji se připravují na zahlcení standardních infekčních lůžek. Podle náměstka Gebauera by mohlo k tomuto stavu dojít už příští týden. Z toho důvodu přijímají nakažené koronavirem i nemocnice bez infekčního oddělení. Jednou z nich je Nemocnice s Poliklinikou Karviná-Ráj.Ta se bude od příštího týdne podílet na vývoji metodologie pro testování všech obyvatel na koronavirus.
                    11:44
                    Školy se chystají na omezení
                      Školy už se dnes připravovalyna nová pravidla výuky platná od pondělí. Na 2. stupni základních škol se právě od příštího týdne bude učit prezenčně polovina dětí. Ostatní budou mít výuku na dálku.
                      Po týdnu se jejich třídy vystřídají. Pro střední a vysoké školynejen v regionu, ale v celé zemi platí distanční výuka. Prvních stupňů základních škol a mateřských škol se žádné změny provozu netýkají.
                      14:04
                      Projekt Vstup zdarma ohrožen
                        Zpřísněná protiepidemická opatření výrazně ovlivní i projekt MS kraje nazvaný Vstupy zdarma. Podle původního plánu měli mít turisté od září až do konce října možnost bezplatně navštívit zhruba šest desítek turistických atrakcí. Kvůli novým opatřením se ale počet turistických cílů výrazně zmenší. Už ode dneška je zavřená třeba ZOO, od pondělí se zavřou také všechny hrady, zámky, muzea a galerie.
                        14:49
                        Hospody zavřou ve 20 hodin
                          Nová opatření se dotknou i barů a restaurací. Ty musí nově zavírat už ve 20 hodin. U stolu mohou sedět max. 4 lidé. Zakázaná je také živá hudba a tanec.
                          18:00
                          Rybáři vrací ryby do Bečvy
                            Rybáři z Hranic začali do řeky vysazovat ryby nové, jako první tam míří ostroretky. Roční násadu dnes vylovili z chovného rybníku a vytřídili od plevelných ryb.
                            19:56
                            Doubledeckery v Ostravě
                              Dva nové patrové autobusy, tzv. doubledeckery, začnou v Ostravě jezdit od 1. listopadu. Mimo sezónu nahradí některé spoje mezi Porubou a průmyslovou zónou v Hrabové. Sloužit ale budou hlavně na speciální lince po turistických cílech Ostravy. Město přitom bude prvním v Česku, kde budou dvoupodlažní autobusy jezdit na běžných linkách MHD.
                              22:05
                              Největší zlatá mince v Ostravě
                                Jen na 3 týdny půjčila Česká národní banka Ostravskému muzeu největší zlatou minci v Evropě a druhou největší na světě. Unikátní zlatou minci vydala loni ke 100. výročí samostatné československé měny. Její hodnota je 100 mil. Kč. Výstava Paměť ve zlatě se kvůli nouzovému stavu protáhne až do konce roku. Minci si ale lidé v Ostravě můžou prohlédnout jen tento víkend.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž25 minut
                                Další díl
                                12. října 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                27. března

                                Hledání budoucí podoby Ostravy — Architektonická budoucnost Ostravy — Vedlejší větev kauzy Bečva míří k soudu — Pohledávky věřitelů Tamehu za 8,27 mld. — Vytíženost hotelů před Velikonocemi — Ceny města Ostravy — Výskyt exotických kachniček mandarínských — Petice za zachování galerie Plato Bauhaus — Dřívější start sezóny v kempech — Nápor v pneuservisech — Knižní práce Toyen v GVUO

                                27. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                26. března

                                Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

                                26. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                25. března

                                Kvalita ovzduší v příhraničních obcích — Jednání o gigafactory v Dolní Lutyni — Plán sanace heřmanické haldy — Protipovodňová opatření v Olomouci — Obnovení ptačí rezervace — Rekonstrukce sídla arcibiskupství — Odklad Liberty PHA — Výběr ze sociálních sítí — Vyšší počet požárů v Moravskoslezském kraji — Čtyřiadvacetihodinové čtení Bible

                                25. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                22. března

                                22. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                21. března

                                Hejtman Krkoška rezignoval — Prodloužení moratoria huti Liberty — Těžba plynu ve Frenštátě — Světový den spánku — MPO potřebuje strážníky — Mezinárodní konference městských policií — Výběr ze sociálních sítí — Noční běh pro Světlušku 2024

                                21. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                20. března

                                Protesty zemědělců — Rekonstrukce sokolovny v Krnově — Ochránci přírody mapují sněženky a bledule

                                20. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. března

                                Krkoška míří před soud — Průzkum o gigafaktory — Jeden proti haldě — Zemědělci budou protestovat — Olomouc chce slučovat školní jídelny — Světový den sociální práce — Vrchní soud potvrdil trest za vraždu kojence — Výběr ze sociálních sítí — Zvuky rozmanitosti v ostravské Fakultě umění

                                19. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. března

                                Začala výplata pohledávek Sberbank — MS v hokeji v Ostravě — Liberty — Výroba oceli v EU i ČR klesá — Eobčanka v Krnově platí už dnes — Zemědělci obnovují chmelnice — Chybějící odpočívky kolem dálnice D35 — Kulturní centrum Rožnov kVasnička — Výběr ze sociálních sítí — Přístroj ulehčí život lékařům i pacientům — Lichý posmrtně oceněn — Magické kresby na vejcích z Lichnova

                                18. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. března

                                Historický vagon pro Osoblažskou úzkokolejku — Pylové alergie letos o měsíc dříve — Více případů akutních respiračních infekcí — Hrozí nákaza klíšťovou encefalitidou — Olomoucká radnice chce koupit Namiro — Gogolova Ženitba v Divadle Petra Bezruče — Kultivace levého břehu Ostravice — Studenti z Nebrasky v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Brzký start lázeňské sezóny v Luhačovicích — 130 let tramvajové dopravy v Ostravě

                                15. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                14. března

                                14. 3. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám