26 minut

15. září 2020

Část: Volby v Královehradeckém kraji: přeplněné hory

Obsah dílu

Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům — Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům — Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům — Vývoj počtu nakažených — Reakce na omezení Čechů na Slovensko — UP nabídla Bělorusům mimořádná stipendia — Ostrava otevírá první reuse centrum — Exhejtman Novák u soudu v kauze Dědic — Opilá žena napadla lékařku — Požár dodávky — Nebezpečná křižovatka v Droždíně — Volby v karanténě v OL kraji — Volby v Královehradeckém kraji: přeplněné hory — Volby v Královehradeckém kraji: přeplněné hory — Natáčení klipu na podporu čtení dětem

Části dílu

00:51
Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům
    Poštovní doručovatelé v celé zemi od dnešního rána roznášeli do schránek vedle klasické pošty i balíčky respirátorů a roušek pro seniory. Minulý týden o tom rozhodla vláda. V celém MS a OL kraji tak listovní doručovatelé rozvezou do pátku na 493 tis. zásilek s ochrannými pomůckami.
    03:28
    Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům
      V rámci celé České republiky doručí Česká pošta na 3 mil. zásilek s ochrannými pomůckami. Pošta je začala balit a připravovat na rozvoz koncem minulého týdne. Vedle seniorů nad 60 let by měli dostat stejným způsobem ochranné pomůcky také handicapovaní lidé do 18 let a invalidé.
      03:48
      Pošta roznáší roušky a respirátory seniorům
        Živě ústavní hygienik ostravské nemocnice Agel Radek Mikšík,
        05:51
        Vývoj počtu nakažených
          V MS kraji od včerejška přibylo 76 lidí s nemocí COVID-19, nejvíce na Ostravsku. Hejtman Ivo Vondrák na Twitteru uvedl, že se nakažení objevujíi ve školách. V Olomouckém kraji hygienici evidují dalších 52 případů, nejvíce na Olomoucku.
          06:10
          Reakce na omezení Čechů na Slovensko
            Živě redaktor Jiří Šíma.
            09:06
            UP nabídla Bělorusům mimořádná stipendia
              UPOL nabídla vybraným studentům z Běloruska mimořádná stipendia na badatelskou stáž za cca 900 tis. Kč. Pomoc avizovala v půlce srpna. Vyjádřila tak podporu běloruským občanůmusilujícím o demokracii. První studenti mohou dorazit do OL na začátku letního semestru tohoto akademického roku.
              09:36
              Ostrava otevírá první reuse centrum
                Starý nábytek nebo potřeby do domácnosti, které lidé už nepoužívají, nabídne ostravská odpadová společnost OZO někomu jinému. Nově otevírá tzv. Re-use centrum. Ceny budou spíše symbolické, výtěžek z prodeje bude věnován na výsadbu zeleně v Ostravě. Pro návštěvníky bude poprvé otevřeno v sobotu.
                11:28
                Exhejtman Novák u soudu v kauze Dědic
                  Krajský soud v Ostravě opět vyslechl bývalého hejtmanaMS kraje Miroslava Nováka. V pozici svědka vypovídal v procesu s lobbistou Martinem Dědicem. V údajné korupční aféře, kterou řeší soud, čelí obžalobě 8 lidí a 4 firmy. Kauza souvisí s veřejnými zakázkami ostravského dopravního podniku a městské nemocnice. Dědic podle obžaloby zakázky ovlivňoval a dostal za to 30 mil. Kč.
                  13:46
                  Opilá žena napadla lékařku
                    Opilá 25letá těhotná žena napadla v Přerově lékařku přivolané záchranné služby. Na ženu zaútočila náhle, skočila na ni a spadla s ní na zem. Lékařka musela být ošetřena. Žena byla umístěna do policejní cely, případ policisté vyšetřují jako ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí jí až 3 roky vězení.
                    15:21
                    Požár dodávky
                      Požár dodávky zastavil dopravu na dálnici z Olomouce směrem do Ostravy. Na 258. km u obce Kocourovec zasahovala 2 hasičská auta. Kolona aut tam stála desítky minut. Teď už je dálnice průjezdná. Záběry poslal iReportér Lukáš Plachý.
                      15:42
                      Nebezpečná křižovatka v Droždíně
                        Obyvatelé olomoucké části Droždín dlouhodobě kritizují podle nich nebezpečnou křižovatku uprostřed obce. Situace vyvrcholila minulý rok, kdy auto na přechodu srazilo 10letou dívku cestou ze školy. Příští týden začnou dělníci instalovat dočasné bezpečnostní prvky, přestavba na kruhový objezd je v plánu po novém roce.
                        17:52
                        Volby v karanténě v OL kraji
                          Na parkovištích u koupaliště, před letištěm či v areálech správy silnic budou moci na konci září volit lidé v Olomouckém kraji, kteří jsou v souvislosti s onemocněním COVID-19 v karanténě.
                          Seznam míst, na kterém se úředníci domluvili s Armádou ČR, zveřejnil Olomoucký kraj na stránkách krajského úřadu. Krajské a senátní volby se uskuteční 2. a 3. října, lidé v karanténě budou moci volit
                          30. září, v případném 2. kole pak o týden později.
                          18:22
                          Volby v Královehradeckém kraji: přeplněné hory
                            Tématem dnešního předvolebního vysílání z Královéhradeckého kraje byl i turismus. Jeho podpora, ale i regulace. Mezi nejvyhledávanější lokality v tomto regionu patří Krkonoše i Adršpašsko-teplické skály. Zejména v Krkonoších si ochranáři stěžují na poškozování přírody, v okolí Adršpachu a Teplic nad Metují zas na návštěvníky často čekají přeplněná parkoviště i skalní města.Takhle to v létě často vypadá u lanovky na krkonošskou Sněžku z české strany a takhle u lanovky, která turisty k vrcholu přibližuje z Polska.
                            20:33
                            Volby v Královehradeckém kraji: přeplněné hory
                              Lídři uskupení a stran z Královéhradeckého kraje, kteří mají podle průzkumů největší šance dostat se do jeho zastupitelstva, budou i dnes debatovat o problémech regionu. Jedním z hlavních témat bude třeba krajské zdravotnictví. Dívejte se od 8 hodin večer na zpravodajské ČT24.
                              20:55
                              Natáčení klipu na podporu čtení dětem
                                Píseň, která rozezní celé Česko. Taková má být pohádková píseň, kterou pro organizaci Celé Česko čte dětem, nazpívali umělci z MS kraje. Organizátoři ji uvedou na 10. týdnu čtení dětem v Českém Těšíně.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                16. září 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                28. března

                                Aktuální situace na silnicích — Bezpečnost na silnicích během Velikonoc — Pivovarům začíná hlavní sezóna — Pátá aukce na prodej Hanáckých kasáren — Objev pohřebiště u obchvatu Olomouce — Miss World Pyszková doma v Třinci — Začátek sezóny na památkách — Třinec bojuje o semifinále extraligy — Město koupí historickou sýpku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Kácení stromů v Přerově — Duchovní rozměr Velikonoc

                                28. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                27. března

                                Hledání budoucí podoby Ostravy — Architektonická budoucnost Ostravy — Vedlejší větev kauzy Bečva míří k soudu — Pohledávky věřitelů Tamehu za 8,27 mld. — Vytíženost hotelů před Velikonocemi — Ceny města Ostravy — Výskyt exotických kachniček mandarínských — Petice za zachování galerie Plato Bauhaus — Dřívější start sezóny v kempech — Nápor v pneuservisech — Knižní práce Toyen v GVUO

                                27. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                26. března

                                Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

                                26. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                25. března

                                Kvalita ovzduší v příhraničních obcích — Jednání o gigafactory v Dolní Lutyni — Plán sanace heřmanické haldy — Protipovodňová opatření v Olomouci — Obnovení ptačí rezervace — Rekonstrukce sídla arcibiskupství — Odklad Liberty PHA — Výběr ze sociálních sítí — Vyšší počet požárů v Moravskoslezském kraji — Čtyřiadvacetihodinové čtení Bible

                                25. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                22. března

                                22. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                21. března

                                Hejtman Krkoška rezignoval — Prodloužení moratoria huti Liberty — Těžba plynu ve Frenštátě — Světový den spánku — MPO potřebuje strážníky — Mezinárodní konference městských policií — Výběr ze sociálních sítí — Noční běh pro Světlušku 2024

                                21. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                20. března

                                Protesty zemědělců — Rekonstrukce sokolovny v Krnově — Ochránci přírody mapují sněženky a bledule

                                20. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. března

                                Krkoška míří před soud — Průzkum o gigafaktory — Jeden proti haldě — Zemědělci budou protestovat — Olomouc chce slučovat školní jídelny — Světový den sociální práce — Vrchní soud potvrdil trest za vraždu kojence — Výběr ze sociálních sítí — Zvuky rozmanitosti v ostravské Fakultě umění

                                19. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. března

                                Začala výplata pohledávek Sberbank — MS v hokeji v Ostravě — Liberty — Výroba oceli v EU i ČR klesá — Eobčanka v Krnově platí už dnes — Zemědělci obnovují chmelnice — Chybějící odpočívky kolem dálnice D35 — Kulturní centrum Rožnov kVasnička — Výběr ze sociálních sítí — Přístroj ulehčí život lékařům i pacientům — Lichý posmrtně oceněn — Magické kresby na vejcích z Lichnova

                                18. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. března

                                Historický vagon pro Osoblažskou úzkokolejku — Pylové alergie letos o měsíc dříve — Více případů akutních respiračních infekcí — Hrozí nákaza klíšťovou encefalitidou — Olomoucká radnice chce koupit Namiro — Gogolova Ženitba v Divadle Petra Bezruče — Kultivace levého břehu Ostravice — Studenti z Nebrasky v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Brzký start lázeňské sezóny v Luhačovicích — 130 let tramvajové dopravy v Ostravě

                                15. 3. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám