26 minut

10. září 2020

Část: Roušky povinně ve vnitřních prostorách

Obsah dílu

Roušky povinně ve vnitřních prostorách — Hasiči rozvezli roušky — Roušky i v průmyslových provozech — Lékaři řeší dotazy rodičů — Distribuce roušek pro seniory — Bedřiška má budoucnost — Výstražná světla nesvítila — Nabucco se vrací do Ostravy — Divoká honička ve Velké Bystřici — Závěrečné řeči v kauze Studénka — Předvolební debata ČT — Předvolební debata ČT — JFO startuje sezonu

Části dílu

00:49
Roušky povinně ve vnitřních prostorách
    V celém Česku začala platit povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov. Zakrývání nosu a úst je nutné na pracovišti, ve školách, v obchodech nebo třeba v restauracích. Jak to právě tam dnes vypadalo, natáčela Tereza Šnoblová.
    03:42
    Hasiči rozvezli roušky
      3,2 mil. kusů roušek poslalo MV ČR pro potřeby volebních místností nastávajících krajských a senátních voleb, které v zemi proběhnou 2. a 3. 10. Ochranné pomůcky během dne rozvezli profesionální hasiči spolu s těmi dobrovolnými na městské a obecní úřady a taky hasičské zbrojnice. Dostatek roušek hlásí i nemocnice. Ty se v regionu teď dohromady starají o 18 pacientů s covidem-19.
      06:43
      Roušky i v průmyslových provozech
        V řadě výrobních firem v MS kraji zaměstnanci mezi sebou dodržují více než 2m rozestupy, takže při práci nemusí mít nasazené roušky. Plošné používání roušek je povinné kvůli rostoucímu počtu nakažených koronavirem.
        08:03
        Lékaři řeší dotazy rodičů
          Jak postupovat v případě nachlazení dítěte, kdy jít a nejít k lékaři, nebo zda je nutné testování.
          Stovky dotazů rodičů řeší v těchto dnech pediatři a dětští lékaři. Ti doporučují místo osobního raději telefonický nebo e-mailový kontakt. Nemocných dětí bude se začátkem školního roku přibývat.
          10:48
          Distribuce roušek pro seniory
            Česká pošta začne balíčky ochranných pomůcek proti šíření koronaviru distribuovat seniorům v pondělí. Většinu ze zhruba 3 mil. zásilek by pak měli poštovní doručovatelé donést lidem během 3 dnů. Nárok na respirátor a 5 roušek má každý, kdo letos oslaví 60. narozeniny. Vláda o poskytnutí ochranných prostředků starším obyvatelům rozhodla ve středu večer.
            11:13
            Bedřiška má budoucnost
              Ostrava chystá proměnu obytné kolonie Bedřiška, která je považovaná za vyloučenou lokalitu. Kromě zachování části stávajících finských domků, v nichž by i nadále zůstali žít nynější obyvatelé, by se lokalita měla rozšířit o další bydlení a zázemí. Do budoucna se počítá, že by v ní žilo až 540 obyvatel.
              Proměna by měla být rozdělena do několika etap a město předpokládá, že komplexní dokončení potrvá 10 a více let. První práce by ale mohly začít už v následujícím roce.
              11:48
              Výstražná světla nesvítila
                K vážně nehodě málem došlo v pondělí večer v Zábřehu na Moravě. Přes přejezd ve městě přejel rychlík Českých drah, aniž by svítila výstražná světla a spustily se závory. Momentálně probíhá vyšetřování a prověřují se všechny možné příčiny, vyloučit se ale nedá chyba na straně jednoho ze zaměstnanců.
                13:13
                Nabucco se vrací do Ostravy
                  Verdiho opera Nabucco se vrací počtvrté do Ostravy, a to v mimořádné podobě. Současný ředitel
                  Národního divadla moravskoslezského a režisér Jiří Nekvasil se rozhodl nastudovat ji jako repliku jevištní podoby prvního ostravského uvedení z 1968. Inscenaci tehdy režíroval jeho otec, který letos slaví 90 let.
                  16:17
                  Divoká honička ve Velké Bystřici
                    Divokou honičku zažili policisté z Velké Bystřice. Při rutinní kontrole jim ve středu před půlnocí začal ujíždět řidič BMW. Projel přes kruhový objezd v Přáslavicích, projel na červenou místní křižovatku a pokračoval směrem na Olomouc. Nakonec ho zastavila hlídka za použití zbraně. Jak se ukázalo, 41letý řidič z Břeclavska sice nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, ale nikdy neměl řidičák.
                    16:45
                    Závěrečné řeči v kauze Studénka
                      Odvolací senát Krajského soudu v Ostravě se čtvrtým dnem zabýval okolnostmi železničního neštěstí ve Studénce. Během líčení bylo dokončeno čtení listinných důkazů a zazněly závěrečné návrhy. Po ukončení soud jednání odročil na 8. 10., kdy by mělo zaznít závěrečné rozhodnutí. Více už přidá Marek Slavík.
                      18:09
                      Předvolební debata ČT
                        První víkend v říjnu bude patřit krajským volbám. Do té doby v České televizi představíme všechny kraje, a to s problémy, které jsou potřeba v dalším volebním období řešit. Dnešní vysílání patřilo Libereckému kraji. Nově zvolení politici se tam budou muset vypořádat s komplikovanou situací v dopravě i ve zdravotnictví, pomoct kraji s vlastním soudem a v neposlední řadě s úbytkem vody na hranicích s Polskem.
                        20:28
                        Předvolební debata ČT
                          Lídři stran, kteří mají podle průzkumů největší šanci ujmout se vedení Libereckého kraje, se spolu dnes večer utkají také v televizní debatě. Na ČT24 ji bude moderovat Martin Řezníček.A jaké problémy lidé v kraji nejvíce řeší?
                          21:13
                          JFO startuje sezonu
                            Živě s klavíristou Lukášem Vondráčkem, vítězem prestižní bruselské soutěže královny Alžběty z roku 2016.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            11. září 2020

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            24. dubna

                            24. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. dubna

                            Vývoj počtu případů černého kašle — Vývoj počtu případů černého kašle — Další mrazivá noc — Teplárny: transformace bude stát 200 miliard — Dotace na dekarbonizaci — Developer chce vybudovat zónu v Přerově — V Litovelském Pomoraví končí projekt proti komářím kalamitám — Cisterny pro letadla NATO — Únik plynu v centru Ostravy — Začíná Academia Film Olomouc — Výběr ze sociálních sítí — Nová plavební komora na Baťově kanálu — Celostátní finále mladých nástrojářů — Vyhlašování cen Jantar

                            23. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. dubna

                            Dolní Lutyně o referendu ke gigafactory — Příprava referenda ke gigafactory — Meteorologové varují před mrazy — Poho Park Gabriela získal evropskou dotaci — Výsledky Speed Marathonu — V Hanušovicích začne oprava hlavní silnice — Odborníci zkoumají řeč na Hané — V Kopřivnici otevře domov pro seniory — Vyšetřování úhynu ryb v Jičínce — V OD Breda objevili historické schodiště — Vážení přetížených kamionů na Jesenicku — Výročí návratu modelu Tatry 148 na český trh

                            22. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            19. dubna

                            Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                            19. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. dubna

                            Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                            18. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            17. dubna

                            Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                            17. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            16. dubna

                            Nová trasa pro horská kola v Mostech

                            16. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. dubna

                            Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                            15. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            12. dubna

                            Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                            12. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            11. dubna

                            Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                            11. 4. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám