Co změnila reformace na stolech a talířích (2007). Režie S. Zeman

Žádné náboženství není jen souborem teorií, dogmat a morálních předpisů, ale také rámcem určitého životního stylu. A k němu patří i strava. Kuchyňským surovinám, způsobu jejich přípravy i následnému stolování je prakticky ve všech náboženstvích světa věnována nemalá pozornost. Je to pochopitelné, vždyť strava vstupuje do lidského života přímo, fyzicky a nepochybně celou lidskou existenci ovlivňuje. V dobrém i ve zlém. A protože duše je s tělem (přinejmenším po dobu pozemské existence člověka) pevně spojena, došlo i ke spojení kuchyně a chrámu.

Šestý díl naváže na prezentaci katolických zvyklostí a ukáže, jak evropskou kuchyni ovlivnila reformace i duchovní probuzení 19. století (evangelikální a adventní hnutí).

Stopáž26 minut
Rok výroby 2007
 ST