26 minut

14. listopadu 2023

Část: Začleňování dětí z dětských domovů

Obsah dílu

Rivalita mezi řidiči aut a cyklisty — Přibývá nehod koloběžkářů — Policie pátrá po žháři — Vypovídal muž postřelený bývalým politikem — Zvýšení vodného a stočného až o čtvrtinu — Provoz porcelánek ohrožuje růst cen energií — Oprava Zvíkovského mostu nabírá zpoždění — Cukráři začínají péct vánoční cukroví — Omezení spojů v Teplicích — Výluka metra na trati I. P. Pavlova-Vltavská — Začleňování dětí z dětských domovů — Omezení železniční dopravy na trase Praha–Plzeň — Střední Čechy hlásí rekord v návštěvnosti — Soud potrestal děti za šikanu — Ochrana zdrojů pitné vody — Restaurování zámeckých komínů

Části dílu

01:12
Rivalita mezi řidiči aut a cyklisty
    V českých městech roste počet cyklistů. Na kole jezdí zhruba 75 procent lidí a většina z nich je zároveň také řidičem auta. I přesto považuje víc než 60 procent mladých řidičů vztah mezi motoristy a cyklisty jako nepřátelský.
    03:22
    Přibývá nehod koloběžkářů
      Zatímco počet nehod cyklistů se každoročně drží na podobné hodnotě, v posledních letech přibývá kolizí koloběžkářů. Trend podle dopravních odborníků i policistů souvisí mimo jiné i s nárůstem oblíbenosti tohoto dopravního prostředku.
      04:37
      Policie pátrá po žháři
        Pražská policie pátrá po žháři, který podle ní koncem října zapálil výrobní halu v Praze 9. Firmě vznikla škoda za 100 tisíc korun. Pachateli za to hrozí až roční vězení.
        05:03
        Vypovídal muž postřelený bývalým politikem
          Před ústeckým krajským soudem dnes vypovídal muž, kterého se podle spisu pokusil zavraždit bývalý místostarosta Lovosic Miroslav Závada. Hlavní líčení má pokračovat v prosinci.
          05:28
          Zvýšení vodného a stočného až o čtvrtinu
            O 11 až 25 procent podraží v příštím roce vodné a stočné. Podle vodáren by tak domácnosti mohly měsíčně zaplatit navíc až několik set korun.
            07:26
            Provoz porcelánek ohrožuje růst cen energií
              Skokové zdražení energií ohrožuje konkurenceschopnost českých porcelánek na světovém trhu. Až o 20 milionů korun by tak mohly stoupnout náklady na výrobu a provoz i porcelánce v Nové Roli na Karlovarsku.
              09:30
              Oprava Zvíkovského mostu nabírá zpoždění
                Oprava Zvíkovského mostu přes řeku Otavu na Písecku skončí o měsíc později. Místo listopadu po něm řidiči projedou až v polovině prosince.
                11:07
                Cukráři začínají péct vánoční cukroví
                  Začátek listopadu znamená pro většinu cukrářů také začátek příprav na vánoční pečení. Řada z nich už kvůli velkému zájmu pozastavuje objednávky od svých zákazníků. Ti si letos za cukroví na některých místech opět připlatí.
                  13:07
                  Omezení spojů v Teplicích
                    Omezení na většině linek městské dopravy v Teplicích. Společnost Arriva, která ji zajišťuje, tvrdí, že má desítky řidičů nemocných. S úbytkem spojů cestující musejí počítat do konce roku.
                    14:57
                    Výluka metra na trati I. P. Pavlova-Vltavská
                      Od pátku do neděle bude zastaven provoz metra na lince C v úseku I. P. Pavlova-Vltavská. Provoz tak bude omezený i 17. listopadu, kdy se dá v rámci oslav státního svátku očekávat zvýšený počet lidí v centru města.
                      15:26
                      Začleňování dětí z dětských domovů
                        Nový rodinný dům využívají děti z Dětského domova Staňkov v Plzeňském kraji. Dětské domovy v Česku v posledních letech stále častěji volí bydlení ať už v bytech nebo rodinných domech v takzvaných samostatných rodinných skupinách.
                        17:30
                        Omezení železniční dopravy na trase Praha–Plzeň
                          Vlaky na trase z Prahy do Plzně budou mít upravené jízdní řády. Čas jízdy se prodlouží. A to mimo jiné kvůli chystané modernizaci trati podél řeky Berounky. Další omezení nastane na Výtoňském mostě v Praze, kde bude kvůli jeho špatnému stavu omezený provoz.
                          19:27
                          Střední Čechy hlásí rekord v návštěvnosti
                            Ubytovalo se v něm nejvíc lidí za posledních 12 let. V létě to bylo přes půl milionu. Nejčastěji se jednalo o domácí turisty. Stále více ale vyhledávají středočeský region i zahraniční turisté z Německa, Slovenska a Polska.
                            19:55
                            Soud potrestal děti za šikanu
                              Případy z jara letošního roku pobouřily celé město. Soud teď dětem uložil výchovná opatření. Namísto rvaček musí pracovat.
                              21:31
                              Ochrana zdrojů pitné vody
                                Obce z lokality Hrádku na Vysočině požadují, aby Ministerstvo životního prostředí zohlednilo ochranu vody, až bude rozhodovat o tom, kde provede průzkumné vrty kvůli úložišti vyhořelého jaderného paliva.
                                23:32
                                Restaurování zámeckých komínů
                                  Ukončení návštěvnické sezóny využili památkáři k opravě zámku v Doudlebách nad Orlicí. Výměnou prochází střešní krytina. A restaurátoři začali s obnovou vzácných sgrafit, která zdobí tamní komíny.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  15. listopadu 2023

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž25 minut

                                  10. června

                                  10. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. června

                                  Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                  7. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. června

                                  Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                  6. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. června

                                  Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                  5. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  4. června

                                  Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                  4. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. června

                                  Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                  3. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  31. května

                                  Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                  31. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. května

                                  Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                  30. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  29. května

                                  Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                  29. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. května

                                  Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                  28. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám