25 minut

27. ledna 2023

Část: Policie zasahovala v Praze 4

Obsah dílu

Začalo finále prezidentských voleb — Volby ve Špindlerově Mlýně — Omezení železničního provozu mezi stanicemi Radotín a Krč — Vzrostl počet nakažených covidem-19 — Likvidace chovu kachen v Lánech — Roste zájem o slepice na snášku — Posun ve vyjednávání o pražské koalici — Spor o sbírku historických nástrojů — Roste počet nakažených pohlavními chorobami — Den památky obětí holokaustu — Omezení provozu na mostu na Výtoni — Zájem o myslivost mezi dětmi — Policie zasahovala v Praze 4 — Namrzlé silnice dnes zkomplikovaly dopravu v několika krajích — Dva týdny zbývají do zahájení Jizerské padesátky — Výběr plemenných koní v Písku — Šumava se připravuje na turisty s voličskými průkazy

Části dílu

01:15
Začalo finále prezidentských voleb
    Petr Pavel nebo Andrej Babiš. Česko rozhoduje o tom, kdo se stane příští hlavou státu.
    03:46
    Volby ve Špindlerově Mlýně
      A teď se podíváme do Špindlerova Mlýna, kde se o víkendu koná závod Světového poháru v alpském lyžování. Hoteliéři hlásí plno a zájem diváků potvrzují také organizátoři. Řada lidí navíc plánuje v horském středisku také hlasovat v prezidentských volbách.
      05:29
      Omezení železničního provozu mezi stanicemi Radotín a Krč
        Porucha zabezpečovacího zařízení, kterou podle Správy železnic způsobili zloději kovů, dnes ráno opět zkomplikovala provoz vlaků mezi pražským Radotínem a Krčí. Problémy se dotkly časně ráno mnoha spojů, včetně rychlíků. Trvaly zhruba hodinu a půl.
        05:57
        Vzrostl počet nakažených covidem-19
          O 15 procent narostl za poslední týden počet nakažených covidem-19. Pozitivně testovaných je tak od minulého pátku v Česku skoro dva tisíce lidí. Vyplývá to z údajů Ministerstva zdravotnictví.
          06:17
          Likvidace chovu kachen v Lánech
            V Lánech na Kladensku dnes hasiči spolu s veterináři utratili všechny kachny z tamního velkochovu, ve kterém se potvrdilo letošní už 11. ohnisko ptačí chřipky.
            07:58
            Roste zájem o slepice na snášku
              V souvislosti s vybíjením řady velkochovů kvůli ptačí chřipce, a tím i postupným zdražováním vajec. Potvrzují to dodavatelé živé drůbeže napříč regiony. Prodej mladých slepic podle nich vyvrcholí v březnu.
              08:46
              Posun ve vyjednávání o pražské koalici
                Vyjednávací týmy pražského Spolu, Pirátů a STAN chtějí mít na začátku příštího týdne hotový návrh koaliční smlouvy včetně programu a rozdělení kompetencí.
                10:52
                Spor o sbírku historických nástrojů
                  Stále není jasná budoucnost vzácné historické sbírky hudebních nástrojů v Kraslicích na Sokolovsku. Krajský soud v Plzni opět nerozhodl, komu sbírka patří jestli Karlovarskému kraji, jehož střední škola nástroje sbírala, nebo firmě Amati-Denak, která je v minulosti vyrobila.
                  12:42
                  Roste počet nakažených pohlavními chorobami
                    Až o stovky procent v Česku stoupá počet nakažených pohlavními chorobami. A to hlavně u lidí do 30 let. Potvrzují to lékaři s tím, že nejvyšší nárůst je u kapavky nebo syfilisu, a to nehledě na vzdělání pacienta.
                    14:26
                    Den památky obětí holokaustu
                      Na dnešek připadá Mezinárodní den památky obětí holocaustu. Také lidé v Česku si proto připomínají utrpení 6 milionů židů a milionu dalších obětí holocaustu, který rozpoutali nacisté za druhé světové války.
                      15:48
                      Omezení provozu na mostu na Výtoni
                        Správa železnic omezila provoz vlaků na mostě mezi pražskou Výtoní a Smíchovem. Chce tím snížit zatížení konstrukce, která je podle ní na hraně své životnosti.
                        17:51
                        Zájem o myslivost mezi dětmi
                          Naučit školáky pečovat o les i jeho zvířata. I to je náplní mysliveckých kroužků. Například v obci Tlučná na Plzeňsku je podle místních o myslivost mezi dětmi velký zájem.
                          19:49
                          Policie zasahovala v Praze 4
                            Za agresorem, který vyhrožoval, že vyhodí do povětří celý dům, bude útočit nožem a také spáchá sebevraždu, vyjížděly v noci na dnešek všechny složky záchranářů do Prahy 4. Na místě byl také policejní vyjednavač a zásahová jednotka.
                            20:17
                            Namrzlé silnice dnes zkomplikovaly dopravu v několika krajích
                              Hasiči museli od rána zasahovat u řady nehod. Některá auta museli vyprostit z lesa nebo vytáhnout ze závějí.
                              20:45
                              Dva týdny zbývají do zahájení Jizerské padesátky
                                Přípravy jsou v plném proudu, pořadatelé ale doufají, že kvalitu běžeckých tratí ještě zlepší další přírodní sníh. Toho je zatím málo.
                                22:37
                                Výběr plemenných koní v Písku
                                  Chovatelé začali s letošním výběrem plemenných koní. Přes 3 desítky jich proto svezli do píseckého hřebčince, kde jejich kvalitu zhodnotí komisaři.
                                  25:38
                                  Šumava se připravuje na turisty s voličskými průkazy
                                    Do druhého kola prezidentských voleb se šumavská střediska předzásobila hlasovacími lístky. Volit tu budou tradičně stovky turistů. Při prvních volbách v roce 2013 tu na Modravě lístky došly už v pátek večer.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž25 minut
                                    Další díl
                                    30. ledna 2023

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    24. dubna

                                    24. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    23. dubna

                                    Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. dubna

                                    Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    19. dubna

                                    Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. dubna

                                    Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. dubna

                                    Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. dubna

                                    Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám