25 minut

11. května 2022

Část: Noční běh pro Světlušku

Obsah dílu

Headlines — Snížení spotřební daně na pohonné hmoty — Peníze na potraviny — Nouzové ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny — Adaptační centrum pro uprchlíky — Multifunkční aréna pro Pardubice — Vyznamenání pro letce — Vstupp do ukrajinské armády — Nedostatek pitné vody v Krkonoších — Meteorologové rozšířili varování před požáry kvůli suchu i na jižní a střední Moravu — Pylová sezóna je letos podle některých odborníků mimořádně silná — Klesá počet nových případů covidu — Sestra roku pro kamilu Zikmundovou — Šest českých vysokých škol se dnes zapojilo do festivalu Euforia Stage — Na severočeské řece Bílině dnes začala tzv. stopovací zkouška — České pantografy pro TGV-M vlaky — Noční běh pro Světlušku

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    01:00
    Snížení spotřební daně na pohonné hmoty
      Nafta a benzin se zlevní od června o korunu a padesát haléřů za litr. Senát dnes schválil snížení spotřební daně na pohonné hmoty v reakci na skokový nárůst jejich cen. A třeba pro autodopravce to může být vítaná pomoc.
      03:44
      Peníze na potraviny
        Ministr zemědělství Zdeněk Nekula na dnešním jednání požádá vládu o půl miliardy korun na potraviny pro Správu státních hmotných rezerv. Řekl to před začátkem schůze kabinetu.
        04:20
        Nouzové ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny
          Co se stovkami kumulujících se, bezprizorních romských uprchlíků z Ukrajiny. V Praze přespávají na Hlavním nádraží. Vedení hlavního města už několik týdnů apeluje na vládu, aby s řešením situace pomohla.
          06:39
          Adaptační centrum pro uprchlíky
            Město Harrachov vybudovalo pro ukrajinské uprchlíky adaptační centrum, ve kterém pořádá intenzivní kurzy češtiny. Běžencům tak chce usnadnit začlenění do společnosti.
            07:49
            Multifunkční aréna pro Pardubice
              Podnikatel Petr Dědek, majitel hokejového Dynam, představil svůj záměr za 3-4 miliardy korun. Ne všichni souhlasí.
              10:06
              Vyznamenání pro letce
                Pamětními odznaky velitele a čestnými stuhami Společnosti Václava Morávka byli vyznamenáni vojáci při slavnostním nástupu na náměstí jednotky taktického letectva v Čáslavi.
                11:59
                Vstupp do ukrajinské armády
                  Premiér Petr Fiala podepíše vstup Čechů do ukrajinských ozbrojených sil ve všech případech, kdy žádost podpořily všechny příslušné úřady.
                  12:19
                  Nedostatek pitné vody v Krkonoších
                    I přes zdražování a nedostatek materiálů pokračuje další výstavba v Krkonoších. Od dob covidu tu trvá vysoká poptávka po investičních apartmánech. Místní lidé ale pociťují nedostatek pitné vody.
                    14:37
                    Meteorologové rozšířili varování před požáry kvůli suchu i na jižní a střední Moravu
                      Původně platila výstraha jen pro severní polovinu Čech. Nejvyšší bude riziko zítra, kdy má také foukat silný vítr. V pěti krajích bude varování podle odhadů meteorologů platit až do odvolání.
                      15:01
                      Pylová sezóna je letos podle některých odborníků mimořádně silná
                        Kvůli mírné zimě začala dřív a v souvislosti s teplým a suchým počasím je v ovzduší abnormální množství pylu. Ten trápí hlavně alergiky a astmatiky.
                        16:39
                        Klesá počet nových případů covidu
                          Čísla nově potvrzených případů nákazy covidem stále klesají, a to napříč republikou. Spolu s tím, jak vláda rozvolnila opatření také klesl zájem o očkování. Nemocnice ale stále mají k dispozici tisíce dávek vakcín, kdyby přišla další vlna a o okovaní začal znova být zájem.
                          18:40
                          Sestra roku pro kamilu Zikmundovou
                            Příběh pacientky, který redaktoři České televize sledují několik let. Renata Brázdová bezmála 9 let strávila v nemocnicích připojená na umělou plicní ventilaci. Díky zdravotní sestře Kamile Zikmundové se podařilo pacientku dostat do domácí péče.
                            20:19
                            Šest českých vysokých škol se dnes zapojilo do festivalu Euforia Stage
                              Festival je na podporu českého předsednictví v Radě Evropské Unie. Univerzitní projekt chce oslovit studenty i veřejnost a seznámit je s prioritami, se kterými Česko blížící se funkci přijímá.
                              21:28
                              Na severočeské řece Bílině dnes začala tzv. stopovací zkouška
                                Pracovníci státního podniku povodí Ohře vypustili do řeky testovací látku, která pomůže díky následnému zbarvení vody odhalit množství možných škodlivých látek.
                                23:12
                                České pantografy pro TGV-M vlaky
                                  S výrobou dvou set vysokorychlostních pantografů pro nově vyvíjenou generaci vysokorychlostních vlaků TGV -M začala jedna z plzeňských firem. Tyto vlaky, jezdící rychlostí až 320 kilometrů za hodinu.
                                  23:54
                                  Noční běh pro Světlušku
                                    O tom, že i běh ve tmě má smysl, se dnes přesvědčí sportovci v Jihlavě. Závod, při kterém nejde o čas, ale o zážitek a také chuť pomáhat, začne v jednadvacet hodin.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    12. května 2022

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    23. dubna

                                    Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. dubna

                                    Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    19. dubna

                                    Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. dubna

                                    Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. dubna

                                    Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. dubna

                                    Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    10. dubna

                                    ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                    10. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám