26 minut

18. března 2021

Část: Nakažení celníci jihoafrickou mutací

Obsah dílu

Očkování proti covid-19 — Praktickým lékařům dál chybí vakcíny — Očkování učitelů na jihu Čech — Nakažení celníci jihoafrickou mutací — Čerstvý sníh komplikoval dopravu na Vysočině — Drony pro hasiče i policii — Prodloužení technické kontroly vozů — Chovatelé upřednostňují skot místo vepřů — Střelba na benzínové pumpě — Muž se vloupal do domů v Újezdu nad Lesy a v Klánovicích — U Písku našla policie 11 lidských lebek — Spor o centrum pro bezdomovce — Do Česka se vrací čápi — Vysočina se potýká s nedostatkem zubařů — Nový druh kůrovce — Pytlomaty v Plzni — Šimpanzům v zoo chybí návštěvníci — Ústní i fyzický potyčka kvůli pokácení stromu — Křišťálový chrám se starého kostela

Části dílu

01:04
Očkování proti covid-19
    K dnešku bylo v Česku proti covidu-19 aplikovaných 1 216 milionu dávek, přičemž zhruba na z toho počtu - 330 tisíc lidí už má obě dávky vakcíny. Zatím nejčastěji se v Česku očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech.
    03:03
    Praktickým lékařům dál chybí vakcíny
      S problémy se soustavně potýkají praktičtí lékaři, kteří chtějí a mají očkovat proti covidu ve svých ordinacích. Třeba v Ústeckém kraji měly být v tomto týdnu doručené vakcíny AstraZenecy 26 obvodním doktorům - dostal je jediný lékař ve Štětí.
      04:33
      Očkování učitelů na jihu Čech
        K očkování proti covidu-19 se dosud přihlásilo skoro 175 tisíc pedagogů. Jde tak zatím o naprostou většinu. Konkrétně už ve třech jihočeských okresech se podařilo očkovat první dávkou většinu přihlášených učitelů a dalších zaměstnanců škol. Patří k prvním v republice.
        06:14
        Nakažení celníci jihoafrickou mutací
          6 celníků z Liberecka má potvrzenou nákazu jihoafrickou mutaci koronaviru. Mluvčí Generálního ředitelství Celní správy Hana Prudičová v té souvislosti jako nemožné vylučuje, že se zřejmě nakazili při kontrole na letišti v Praze-Ruzyni.
          06:47
          Čerstvý sníh komplikoval dopravu na Vysočině
            Na silnici mezi Obrataní a Táborem u Jitkova sjel kamion s návěsem z kluzké vozovky mimo silnici. Zraněný řidič musel být převezen do nemocnice. A od rána stál provoz i na dálnici D1 na Vysočině.
            07:33
            Drony pro hasiče i policii
              U hromadných dopravních nehod a podobně při požárech policie a hasiči stále častěji využívají služeb pilotů a programátorů, kteří ovládají drony. Ti už třeba v Plzni mají k dispozici vlastní výjezdové auto opatřené modrými světelnými majáky.
              09:33
              Prodloužení technické kontroly vozů
                Závěrem března končí loni mimořádně prodloužená platnost STK. Řidiči, kteří možnost odkladu o sedm měsíců využili, už tak mají necelé dva týdny na absolvování kontroly. Od začátku března platí další výjimka, kterou schválila Evropská unie kvůli koronavirové pandemii.
                10:25
                Chovatelé upřednostňují skot místo vepřů
                  Mnoho chovatelů dobytka na Vysočině a zemědělských družstev specializovaných na živočišnou výrobu mění své, často i mnohaleté zaměření – a od chovu prasat a produkce vepřového masa přecházejí na skot a hovězí maso.
                  12:26
                  Střelba na benzínové pumpě
                    Na benzinové pumpě v Polské ulici v Trutnově se ve 4 hodiny v noci střílelo. Když si tam 28 letý muž vzal z chladicího boxu 4 limonády a odcházel s nimi bez zaplacení, zavolala obsluha na linku městské policie.
                    12:59
                    Muž se vloupal do domů v Újezdu nad Lesy a v Klánovicích
                      Kriminalisté v Praze pátrají po muži, který se vloupal už do několika rodinných domů v Újezdu nad Lesy a v Klánovicích. Zachytily ho při tom bezpečnostní kamery. Jde o muže mezi 50 a 55 lety, vysoký je asi 175 centimetrů a nosí silné dioptrické brýle.
                      13:36
                      U Písku našla policie 11 lidských lebek
                        Nezvyklý nález na okraji jihočeského Písku - 11 lidských lebek našla policie v lese v lokalitě zvané Ptáčkovna. Náhodně je tam objevila žena, která si šla do lesa zaběhat. Podle prvotního policejního ohledání jde o ostatky lidí různého stáří a různé doby úmrtí. U nejstaršího nálezu uplynulo asi 80 let od úmrtí, u nejmladšího pak odhadem 15 let.
                        14:16
                        Spor o centrum pro bezdomovce
                          Přes nesouhlas radnice městské části Praha 1 i místních obyvatel chce Magistrát hlavního města prodloužit nájem dennímu centru pro lidi bez domova organizace Naděje.
                          16:02
                          Do Česka se vrací čápi
                            Ze zimovišť v Africe se s blížícím se jarem do Česka vracejí první čápi - migrují buď podél Sahary, nebo přes Suezský průplav. A na jihu Čech už obsazují komíny, na kterých každoročně hnízdí.
                            17:48
                            Vysočina se potýká s nedostatkem zubařů
                              Vysočina se potýká s nedostatkem zubařů. Stomatologové jsou soukromníci a zajištění jejich péče je v kompetenci zdravotních pojišťoven.
                              19:22
                              Nový druh kůrovce
                                Nový druh kůrovce, který ničí buky, se objevil v libereckém parku Petra Bezruče. Dnes kvůli tomu začalo kácení deseti napadených stromů, aby se zamezilo dalšímu šíření škůdce.
                                19:50
                                Pytlomaty v Plzni
                                  Na odpadky v lese u okrajové části Plzně na Nové Hospodě si stěžovali místní lidé. Les se totiž kvůli lockdownu stal navštěvovanějším a začal tam být velký nepořádek. Radnice této části proto reagovala a u vstupů do lesa postavila tzv. pytlomaty.
                                  21:31
                                  Šimpanzům v zoo chybí návštěvníci
                                    I zoologické zahrady teď musí být zavřené. A některá zvířata se v nich bez návštěvníků nudí. A tak se šimpanzi ze zoo ve Dvoře Králové a ze zoo v Brně spojili přes video. V jejich pavilonech je nyní plátno - v Brně se promítají šimpanzi ze Dvora Králové a naopak.
                                    22:59
                                    Ústní i fyzický potyčka kvůli pokácení stromu
                                      Asi 20 lidí včetně pěti opozičních zastupitelů se dnes pokusilo dostat na radnici Prahy 1 kvůli plánu pokácet strom na Smetanově nábřeží. Podle radnice se odpůrci dostali do slovní a potom i fyzické potyčky s tajemníkem úřadu.
                                      23:45
                                      Křišťálový chrám se starého kostela
                                        Skláře z Kunratic u Cvikova covidová pandemie připravila o práci a většinu zakázek, ale dala jim na druhou stranu možnost splnit si jeden dlouholetý sen. Starý, zapomenutý kostel, který s jejich sklárnou sousedí, přeměnili na chrám skla.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        19. března 2021

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž25 minut

                                        19. dubna

                                        Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                        19. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. dubna

                                        Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                        18. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        17. dubna

                                        Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                        17. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. dubna

                                        Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                        16. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. dubna

                                        Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                        15. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        12. dubna

                                        Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                        12. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        11. dubna

                                        Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                        11. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        10. dubna

                                        ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                        10. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        9. dubna

                                        Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                        9. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        8. dubna

                                        Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                        8. 4. 2024 na ČT1

                                        Napište nám