26 minut

19. ledna 2021

Část: Rizikové sáňkování a bobování

Obsah dílu

Otevřely obchody s dětškým oblečením a papírnictví — Pokyny jak se chovat na očkovacím — Jak pokračuje očkování veřejnosti? — V Českých Budějovicích zahájili zkušební provoz očkovacího centra — Takzvaná britský mutace koronaviru byla potvrzena v ČR — Komplikace na D5 — Kamióny blokují D35 — Záchrana zvířete v nouzi — Rok od tragického požáru ve Vejprtech — Železniční tunel Ejpovice — Sníh komplikuje rekonstrukci zámku a hradu v Bečově nad Teplou — Záchrana ženy, která se při pádu zranila v lese — Centrum postcovidové péče — Léčba pacientů s covidem-19 — Zemřel Zdeněk Sternberg — Rizikové sáňkování a bobování — Nebezpečí lavin v Krkonoších — František Vacek z Polné se snaží i v 80 letech a v covid době dělat lidem radost

Části dílu

01:04
Otevřely obchody s dětškým oblečením a papírnictví
    Ode dneška je v Česku možné v kamenných obchodech znovu nakupovat papírnické zboží a oblečení a obuv pro děti. Prodej přitom není omezený jenom na specializované obchody.
    03:00
    Pokyny jak se chovat na očkovacím
      Thomayerova nemocnice umístila na své webové stránky a sociální sítě pokyny jak se na očkovacím místě chovat. Snaží se tak minimalizovat epidemicky nebezpečné nebo i prostě lidsky nežádoucí situace, které přitom můžou vznikat.
      05:08
      Jak pokračuje očkování veřejnosti?
        Vzdor opakovanému ujišťování o prioritě při očkování pro starší lidi nad 80 let věku, zažívají někteří tito senioři a jejich příbuzní při registraci do centrálního registru rozčarování.
        06:25
        V Českých Budějovicích zahájili zkušební provoz očkovacího centra
          Na Výstavišti v Českých Budějovicích zahájilo zkušební provoz velkokapacitní očkovací centrum, které má být schopné vakcínu proti covidu aplikovat několika stům lidí denně.
          07:59
          Takzvaná britský mutace koronaviru byla potvrzena v ČR
            Česko už má potvrzený výskyt tzv. britské mutace koronaviru - identifikovaly ji laboratoře asi v 10 vzorcích z Prahy, Středočeského a Královéhradeckého kraje. Dokonce 84 vzorků s podezřením na tuto britskou variantu koronaviru mají i ve fakultní nemocnici v Brně.
            08:39
            Komplikace na D5
              Ve sněžení se na mokré a kluzké dálnici D5 - na 144. kilometru na Tachovsku ve směru na Rozvadov srazily dva kamiony. Nikomu se při tom nic nestalo, jeden z vozů je mimo jízdní pruhy, ale druhý zasahuje do dálnice.
              09:02
              Kamióny blokují D35
                Trojice tahačů s nadrozměrným nákladem z Německa se nevešla na D35 u Opatovic a musela zastavit. Silničáři demontují svodidla.
                10:31
                Záchrana zvířete v nouzi
                  Kůň, pod kterým se na konci minulého týdne prolomil led na Lipně, je v pořádku - poté, co musel asi hodinu plavat v ledové vodě, než mu do bezpečí pomohli přivolaní záchranáři. I jejich zásah byl riskantní.
                  12:19
                  Rok od tragického požáru ve Vejprtech
                    Je to přesně rok od jednoho z nejtragičtějších požárů v novodobé české historii země - požáru v domově pro mentálně postižené ve Vejprtech u Kadaně, při kterém o život přišlo 9. lidí
                    14:04
                    Železniční tunel Ejpovice
                      Železniční tunel Ejpovice bude první v Česku, kterým budou moci vlaky jezdit až 200 kilometrovou rychlostí. Po zkouškách, které obstarala speciální rakouská souprava, se s tímto provozem počítá od přelomu let 2022 a 2023.
                      14:24
                      Sníh komplikuje rekonstrukci zámku a hradu v Bečově nad Teplou
                        Sníh komplikuje opravu zámku a hradu v Bečově nad Teplou na Karlovarsku. Kvůli asi 40 cm sněhu, které v minulých dnech napadly, nemůžou dělníci dovézt materiál po příkrém kopci ke staveništi ani traktorem.
                        16:05
                        Záchrana ženy, která se při pádu zranila v lese
                          Sníh, slabý signál, popadané stromy a těžko přístupný terén komplikovaly záchranářům na Mladoboleslavsku pomoc ženě, která v lese uklouzla, při pádu se zranila a nebyla schopná chůze.
                          16:37
                          Centrum postcovidové péče
                            Fakultní nemocnice v Hradci Králové otevřela Centrum postcovidové péče. Je určené pro lidi, kteří po prodělané nákaze dál mají vážné zdravotní potíže. Díky provázanosti různých medicínských oborů tam každému pacientovi indikují léčbu tak říkajíc "na míru" - jakou právě on potřebuje.
                            18:11
                            Léčba pacientů s covidem-19
                              K léčbě těžkých průběhů covidového onemocnění se používá přípravek Remdesivir, někdy kortikoidy nebo plazma dárců, kteří už onemocnění prodělali.
                              20:00
                              Zemřel Zdeněk Sternberg
                                Ve věku 97 let zemřel Zdeněk Sternberg potomek významného českého hraběcího rodu a vlastník hradu v Českém Šternberku na Benešovsku. Jeho rodinu pronásledovali nacisté. Zdeněk Sternberg pak po roce 1948 sloužil u Pomocných technických praporů a později pracoval jako kulisák.
                                20:36
                                Rizikové sáňkování a bobování
                                  Dostatek sněhu a s ním kopce zaplněné sáňkujícími a bobujícími rodinami. Tak to vypadalo v posledním týdnu v Česku. Některé terény ale můžou být nebezpečné. Zdravotníci teď totiž ošetřují víc úrazů spojených právě s tímto typem zábavy.
                                  22:22
                                  Nebezpečí lavin v Krkonoších
                                    Mezitím v Česku dál sněží. V Krkonoších platí výstraha před přívaly nového mokrého sněhu, kterého by podle předpovědi do noci mohlo připadnout dalších asi 15 centimetrů. a horská služba zachraňovala dvojici, která se vydala na Sněžku jen v teniskách a teplákách.
                                    23:22
                                    František Vacek z Polné se snaží i v 80 letech a v covid době dělat lidem radost
                                      František Vacek z Polné na Vysočině je místními lidmi považován za všeuměla. Je skautem, ochotníkem, výtvarníkem i řezbářem. Za pár dnů mu bude 80 a místo strachu o své zdraví se snaží dělat lidem z města radost. Třeba tím, že staví sněhové prolézačky.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      20. ledna 2021

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž25 minut

                                      19. dubna

                                      Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. dubna

                                      Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      17. dubna

                                      Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. dubna

                                      Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. dubna

                                      Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      12. dubna

                                      Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                      12. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      11. dubna

                                      Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                      11. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. dubna

                                      ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                      10. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      9. dubna

                                      Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                      9. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. dubna

                                      Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                      8. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám