26 minut

11. prosince 2020

Část: Změny MHD v Písku

Obsah dílu

Ministr zdravotnictví navrhne přechod do 4. stupně — Fakultní nemoznice v Plzni nabízí testování na protilátky — Plošné testování na koronavirus — Testování učitelů provázejí komplikace — Testování učitelů v Třeboni — Podpis koaliční dohody v Karlovarském kraji — 50 let od tragické železniční nehody — Obvinění v kauze varnsdorfských radarů — Plánovaná výstavba kontejnerového bydlení v Chánově — Nová železniční koridor v Praze — Změny MHD v Písku — Vytíženost pražské hromadné dopravy — Konec oprav silnic na Vysočině — Policie řeší i netradiční případy — Robotickou stáj zvládne obsluhovat jeden člověk — Dvojice vývojářů z Liberce vyvinula převratnou technologii — Zkoušky nové lanovky v areálu Králičák

Části dílu

01:01
Ministr zdravotnictví navrhne přechod do 4. stupně
    Ministr zdravotnictví Jan Blatný v pondělí vládě navrhne návrat do 4. tedy 2. nejpřísnějšího stupně protiepidemického systému PES. Pokud se na tom kabinet shodne, nástup opatření tohoto stupně by měl následovat ještě v příštím týdnu.
    03:46
    Fakultní nemoznice v Plzni nabízí testování na protilátky
      Fakultní nemocnice v Plzni nabízí zájemcům možnost nechat se otestovat na přítomnost protilátek proti covidu, a to plus minus za 500 korun.
      04:48
      Plošné testování na koronavirus
        Jinak plošné testování na covid organizované Ministerstvem zdravotnictví - antigenními testy a pro zájemce zadarmo - má začít v pátek za týden - 18. prosince.
        06:08
        Testování učitelů provázejí komplikace
          K dobrovolnému testování učitelů, které zatím mezi kantory nemá velkou odezvu, je ale třeba říct taky to, že dostat se na odběrová místa je hlavně pro pedagogy z menších měst a venkovských škol často komplikované.
          07:23
          Testování učitelů v Třeboni
            Vůbec největší zájem o bezplatné antigenní testování učitelů je registrovaný v Třeboni. Pomáhají tam s ním dva mobilní týmy hasičů.
            08:51
            Podpis koaliční dohody v Karlovarském kraji
              Karlovarský kraj – jako poslední v Česku, 2 měsíce od krajských voleb – má definitivní většinovou koalici, která kraj povede a bude mu vládnout: dneškem je stvrzená podpisem koaliční smlouvy.
              09:11
              50 let od tragické železniční nehody
                Dnes je to 50 let, co se na trati Brno – Havlíčkův Brod u Řikonína stala tragická železniční nehoda. Do vykolejeného nákladního vlaku tam na viaduktu brzy ráno 11. prosince roku 1970 narazil mezinárodní expres Panonia.
                09:33
                Obvinění v kauze varnsdorfských radarů
                  Ve vleklé kauze varnsdorfských radarů na měření rychlosti projíždějících aut policie navrhuje obvinit 4 lidi – mezi nimi bývalého starostu města Stanislava Horáčka i místostarostu Josefa Hambálka.
                  10:16
                  Plánovaná výstavba kontejnerového bydlení v Chánově
                    Spor se vede o plánovanou výstavbu kontejnerového bydlení ve vyloučené lokalitě mosteckého Chanova - jestli splňuje, nebo nesplňuje všechny náležité normy. Proti projektu je i petice obyvatel sídliště.
                    11:53
                    Nová železniční koridor v Praze
                      V polovině prosince vždy vstupují v platnost nové jízdní řády vlaků - letos to bude tuto neděli: České dráhy obecně posilují dálkové i regionální spoje.
                      12:48
                      Změny MHD v Písku
                        Změny ale o tomto víkendu nastávají i v jiné dopravě, nejenom železniční - podstatné např. v Písku. Tam se od neděle snižuje počet linek autobusové městské dopravy, a to skoro na polovinu současného počtu.
                        13:43
                        Vytíženost pražské hromadné dopravy
                          Pražský Magistrát musel řešit rozpor mezi nižším zájmem lidí o městskou dopravu v čase koronavirové krize, a přeplněnými autobusy a tramvajemi na omezených, zredukovaných spojích.
                          15:44
                          Konec oprav silnic na Vysočině
                            Stavební sezona na dopravních stavbách a rekonstrukcích končí, a tak i cesty přes Vysočinu by se v zimě měly obejít bez velkých objížděk.
                            17:13
                            Policie řeší i netradiční případy
                              Policie dnes po poledni odvolala poněkud kuriózní celostátní pátrání, které bylo v platnosti od včerejška. Hledal se linkový autobus – poté, co s ním neznámý pachatel odjel od vlakového nádraží v Ústí nad Orlicí. A Policie na Pardubicku zase vyšetřuje krádež kvalitní ornice z asi 3 hektarového soukromého pole.
                              17:56
                              Robotickou stáj zvládne obsluhovat jeden člověk
                                Teď postupně rozšiřuje chov a další automatickou obsluhu. V běžném provozu by takový statek mohl obsluhovat jen jeden zemědělec. Vedení školy tak při výuce ukazuje i na výhody v současné situaci, kdy podniky řeší setkávání pracovníků během pandemie.
                                19:43
                                Dvojice vývojářů z Liberce vyvinula převratnou technologii
                                  Dokáže převést virtuální realitu do skutečného prostoru. Uplatnit by se mohla všude tam, kde je zapotřebí manuální montáž.
                                  21:27
                                  Zkoušky nové lanovky v areálu Králičák
                                    Lyžařské areály po celé republice se připravují na začátek nové sezony. Stejně je tomu i ve skiareálu Kraličák na Šumpersku, kde dnes probíhaly drážní zkoušky nové, nejmodernější lanovky v české republice.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    14. prosince 2020

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    24. dubna

                                    24. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    23. dubna

                                    Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. dubna

                                    Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    19. dubna

                                    Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. dubna

                                    Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. dubna

                                    Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. dubna

                                    Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám