
23. února 2024 05:40
Obsah dílu
Zdražování čokolády. Host: Filip Teplý, majitel čokoládovna Ajala — Cena kakaa na burze stoupla přes zimu zhruba na dvojnásobek - na začátku února se tuna této komodity prodávala přibližně za 138 tisíc korun. Důvodem zdražování je nedostatek prvotní suroviny – kakaových bobů. Sucho, vyšší teploty a změny srážek se nepříznivě podepsaly na úrodě v Ghaně a na Pobřeží slonoviny. Zdražení dopadá i na malé české čokoládovny - těm rostou náklady mimo jiné i v důsledku cen energií a tlaku na zvyšování mezd zaměstnancům
Přehled dílů
12. května 10:00
Na Ukrajině jednala koalice ochotných (komentář) — Papež Lev XIV. (komentář) — Česko před volbami (komentář politologa) — Zahajovací koncert 80. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro (rozhovor) — Rusko zve Ukrajinu k jednacímu stolu v Istanbulu — Volební průzkumy (analýza výsledků) — Koalice ochotných o příměří (živý vstup) — Zahajovací koncert 80. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro (rozhovor)