Hobby magazín Jiřiny Bohdalové. Režie J. Vondráček

Obsah dílu

Přehrát vše

Kdo má v oblibě suchomilné pokojové rostliny, jistě uvítá, že právě o nich hovoří ve Škole květin ing. Jiří Savinec s RNDr. Evou Smržovou z Botanické zahrady v Tróji. Jak na to, aby nám kvetla crassula ovata, kterou všichni známe spíše pod názvem tlustice? Jak vypadá crassula arborescens a jak se pěstuje? Z jakých druhů si můžeme udělat doma bonsaje? Právě na tyto otázky uslyšíte ve Škole květin odpovědi.

V současnosti některé byty nemají daleko k malé zoologické zahradě. Najde se v nich různá drobná i větší havěť, ale proti minulým dobám dnes ve většině domácností chybí dříve tolik oblíbená klec s kanárkem. V rubrice Chovatelství zaměřila Jiřina Bohdalová pozornost na tyto krásné ptáčky. Jakého kanárka si koupit, když chceme, aby zpíval? Jak se o kanáry starat a čím je krmit – to nám poradí chovatel Miroslav Novák.

V Jarmarku rad nalezneme výbornou radu paní Ceplechové z Písku, která ví, jak na to, když se chceme pomocí doma připravené měsíčkové masti vypořádat s nepříjemným kožním problémem akné, s opruzeninami, s bolestmi křečových žil či revmatických kloubů. Ale i další téma v Jarmarku rad je zajímavé. Příznivci grilování se od pan Pštrose dozvědí, které grily jsou nejlepší.

Martin Káš vysvětlí, jak prospěšné je „zelené hnojení“, k čemu je dobré vypěstovat si meziplodiny, jako jsou hořčice, svazenka či pohanka. Dozvíme se, jak a kdy se zelené hnojení má zarývat do země.

Vladimír Krejčíř nás seznámí s pěstováním mimózy (acacia armata) v našich podmínkách. Upozorní také na to, že mimózu můžeme vytvarovávat do keříků a stromečků, protože může vyrůst až do výšky více jak dvou metrů.

Rubrika Hit týdne je tentokrát o vaření, a to o trochu náročnějším vaření. Jiřina Bohdalová s kuchařským mistrem Rudolfem Jurigou připravují opravdovou pochoutku – krůtí rolku s čerstvou bazalkou a mozarellou, k tomu špekové noky z odpalovaného těsta s výbornou smetanovou omáčkou s jalovcem.

A na závěr – se jako obvykle – zaměříme na naše soutěže.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2009
 P ST 4:3
ŽánrZábava