Návštěva zámku Sychrov a oblíbená jídla skladatele Antonína Dvořáka. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Píše se druhá polovina 19. století a zámek Sychrov zažívá svůj největší rozkvět. V té době zde sídlí šlechtický francouzský rod Rohanů a za tajemníkem knížete Kamila z Rohanu, Aloisem Göblem, velkým milovníkem hudby, přijíždí na návštěvu celkem devětkrát v letech 1877–1896 český skladatel Antonín Dvořák.

Píše se rok 2020 a na zámek přijíždí štáb České televize pořadu Kluci v akci, který právě slaví patnáctileté výročí vysílání, a svým milým divákům chce zprostředkovat návštěvu krásného zámku a rovněž uvařit pochoutky padnoucí do zámeckého prostředí. Inspirací se staly zdejší pobyty Antonína Dvořáka, velkého milovníka dobrého jídla. Přivedly nás k receptům pokrmů, které věhlasnému skladateli chutnaly nejvíce. Pochutnáme si na hovězím na šafránu s houskovým knedlíkem a na švestkových knedlících s mákem.

Recepty v tomto dílu

Stopáž27 minut
Rok výroby 2020
 ST HD