Lahůdková jídla z masa hovězího a jehněčího. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Dnešní monotematický díl bude nejen inspirativním pro přípravu výtečných masových pokrmů, nýbrž i naučný. Host pořadu Pavel Trčka pohovoří o obsahu tuku v mase a jeho důležitosti pro chuť a vůni, vysvětlí, jaký vliv na kvalitu masa má plemenná příslušnost, pohlaví a stáří zvířat. Názorně si představíme dělení hovězího masa. Vybraná jídla mohou být i tipem pro přípravu velikonočních pochoutek. Začneme jednoduchým předkrmem se studeným uzeným hovězím masem, v troubě pak zavoní pečená hovězí žebra a jehněčí špízy s omáčkou a opékaným bramborem.

Vážení a milí diváci,
prosíme Vás o pochopení, že některé z dílů byly natáčeny v předstihu, tj. koncem února a počátkem března, kdy byla epidemie koronaviru v počátku a ještě neplatilo nařízení nosit ochranné roušky. Děkujeme za pochopení.

Dále se můžete těšit na díly ze série Stoleté recepty, Krabičková, Májové menu a Maminčiny recepty.

Přejeme všem pevné zdraví a děkujeme vám za diváckou přízeň.
Za štáb pořadu Maria Froydová

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2020
 P ST HD