Maso

Jehněčí špízy s omáčkou s kapary a zeleným pepřem

1/2 kg jehněčího masa z plece
6 šalotek
8 stroužků česneku
12 cherry rajčátek

Troubu předehřejeme na 200 °C. Marinované maso navlékáme střídavě s cibulí a rajčátky na jehly nebo špejle.

Plech vyložíme pečícím papírem a položíme na něj špízy. Zakapeme olejem a pečeme doměkka, asi 20−25 minut.

Špízy podáváme s opékaným bramborem nebo třeba jen s pečivem.

marináda

200 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
snítka rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř

Do misky dáme jogurt, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř.

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme několik hodin marinovat. Úplně nejlepší je přes noc.

omáčka k masu

400 ml bílého smetanového jogurtu
2 lžíce kaparů
1 lžička nakládaného zeleného pepře

Jogurt nalijeme do misky, přidáme nasekané kapary, zelený pepř a promícháme.

V případě potřeby mírně dosolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl