Tradiční domácí japonská jídla. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Japonsko a Česká republika se těší dlouhodobě velice vřelým vzájemným vztahům. V lednu roku 1920 byly navázány diplomatické vztahy mezi Japonskem a Československem, a pokud tedy započítáme i období Československa, připadá na letošní rok 100. výročí česko-japonského přátelství a spolupráce. Kdo by si před 100 lety pomyslel, že v České republice bude jednou tak populární suši, které obsahuje syrové rybí maso? Dnes se obliba japonské kuchyně v Česku zdaleka neomezuje jen na suši. Stále více příznivců si získává také rámen, kuřecí terijaki a mnoho dalších skvostů japonské kuchyně. Přímo na půdě rezidence japonského velvyslance uvaříme tradiční a oblíbené japonské pokrmy – čan čan jaki s dušeným lososem a spoustou zeleniny, polévku tondžiru s vepřovým masem a zeleninou a toriniku no umani, vařené kuřecí maso se zeleninou. Vařit budou kuchař japonského velvyslance Tacuja Širajanagi a český šéfkuchař a specialista na japonskou kuchyni Marek Hora.

Vaříme japonsky

Velvyslanectví Japonska v České republice

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2020
 ST HD