Zpestřete svůj jídelníček o sladké raw dobroty, přinesou vám zdraví, vitalitu i dobrou náladu. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Dnes se budeme věnovat sladkému menu v raw stylu. Jedná se o jídla připravená z čerstvých surovin. Filozofie raw stravování povoluje tepelnou úpravu maximálně do 42 °C, pokrmy jsou velmi výživné, hutné a chutné. Stačí malá porce, která vás energeticky nabije na několik hodin. Enzymy, vitaminy a minerální látky, které jsou díky šetrnému zpracování v jídlech zachované, vám dodají zdraví a vitalitu. Vyslechneme si i zajímavý příběh, kdy raw strava zahnala nemoc a přinesla zdraví. Nemusíme být ortodoxní vyznavači raw stravy, zařadit ji do jídelníčku je však velmi přínosné pro každého z nás.

Recepty nám s Ondřejem a Filipem připraví Lukáš Nemasta a Peter Straňák, původně ekonomové, dnes profesionální výrobci raw produktů.

Jednoduše – společně si sladce a zdravě zamlsejme!

RAW SLADKOSTI aneb MLSÁNÍ BEZ VÝČITEK

V raw dezertech se používají všechny ořechy předem namočené (kešú 2 hodiny, vlašské ořechy 4 hodiny, mandle 10 hodin), poté znovu vysušené při maximální teplotě 42°C. Jedině takto se aktivují růstové enzymy, které dodají tělu potřebné látky. Prostě ořechy je tímto způsobem nutno probudit k životu. Je to sice pracnější proces, ale své výsledky v podobě zdraví bezpochyby přináší. Sledujte díl o raw dezertech a dozvíte se více!

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2019
 P ST HD