Famózní hutné brownies je návykové! Jediná vaše záchrana je jeho sytost a vydatnost. Stačí kousek a jste nabití na několik hodin!

korpus

1500 ml vlašských ořechů
350 ml datlí
350 ml rozinek
350 ml kakaa
1 lžíce skořice
1 vanilkový lusk
špetka soli
asi 3 lžíce vody

poleva

350 ml raw kakaa
250 ml javorového sirupu
150 ml kokosového oleje

Ořechy máme připravené předchozím namočením a opětovným usušením při maximální teplotě 42°C – viz úvodní odstavec.

Vlašské ořechy rozmixujeme nahrubo, přidáme pokrájené datle a rozinky, raw kakao, skořici, semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Opět rozmixujeme, těsto by se mělo trochu drolit, ale ořechy by měly pouštět olej. Vyjmeme z mixéru/kutru a propracujeme ručně. Podle potřeby přidáme vodu.

Těsto namačkáme do formy vyložené potravinářskou folií, dobře upěchujeme.

Do mixéru vložíme kakao a javorový sirup a postupně za stálého šlehání přiléváme kokosový olej, který jsme si předem šetrně rozpustili.

Polevu nalijeme na korpus a necháme v lednici ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl