Raw vanilková panna cotta z bílé čokolády s malinovou polevou


Lahodná smetanová chuť panna cotty z mletých kešú ořechů vás naprosto překvapí a uchvátí. A výrazná pikantní chuť malinové polevy dezert skvěle doplňuje. Navíc nám panna cotta přinese živiny z dosud málo známého irského mechu.
Irskému mechu je třeba, stejně jako ořechům, dát před přípravou raw pokrmů péči – namočit ho do studené vody alespoň na 12 hodin, poté několikrát propláchnout čistou vodou a na závěr rozmixovat. Irský mech nám zastupuje želatinu, ovšem připravenou zastudena. Dodává nám rostlinný kolagen a řadu dalších blahodárných živin.
1 hrnek kešú ořechů
1/2 hrnku kakaového másla (šetrně rozpuštěné ve vodní lázni)
1/2 hrnku pasty z irského mechu (příprava viz výše)
1/3 hrnku sirupu z agáve nebo medu
1/4 hrnku vody
1 vanilkový lusk (použijeme pouze semínka)
špetka soli
pár kapek citronové šťávy
malinová poleva
1 hrnek malin (čerstvých nebo mražených)
podle chuti - agávový sirup nebo med na doslazení
čerstvé maliny na ozdobu
Všechny ingredience vložíme do výkonného mixeru/kutru a rozmixujeme dohladka, nalijeme do silikonových formiček a v chladu necháme ztuhnout.
Podáváme s malinovou polevou – maliny rozmixujeme, podle chuti přisladíme.
Ohodnoťte tento recept: