Vaříme podle kuchařského velikána Paula Bocuse (2016). Režiel M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

11. února 2016 oslavila legenda světové gastronomie, francouzský kuchař Paul Bocuse, devadesáté narozeniny. Paul Bocus vyrostl v rodině restauratéra, kde se tradice pohostinství odvíjela od 17. století. On sám s vařením začínal v útlém věku, v šestnácti letech jako učeň v lyonské restauraci. Vypracoval se tak vysoko, že po dobu jedenapadesáti let za sebou byla jeho restaurace oceněna třemi michelinskými hvězdami. Jeho umění ovlivňuje profesionální kuchaře dodnes. Z kuchařského repertoáru vybrali Filip s Ondřejem pošírované vejce s omáčkou beaujolais, francouzské kuřátko fricassée se smržovou omáčkou a jablečný koláč.

Recepty v tomto dílu

Stopáž24 minut
Rok výroby 2016
 ST HD