Kulinářský výlet do Portugalska, tentokrát do údolí řeky Douro (2016). Režie M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Údolí řeky Douro je malebná část portugalského vnitrozemí, kde dozrávají sladké, po medu vonící fíky, šťavnaté pomeranče i citrony. Tady se pěstuje réva vinná, z níž se vyrábí věhlasné portské víno. Vinice se rozkládají ve strmých kopcích a víno se zde zpracovává původní metodou. V jednom ze sklepů si s Carlosem Piresem uvaříme specialitu – cibulovou polévku s uzeným jelítkem, kterou si dodnes nosí dělníci na vinice, tradiční a výtečnou tresku s krustou z kukuřičného chleba a telecí kotletu s rizotem. Všechny pokrmy jsou jednoduché, výborné a velmi blízké české chuti.

Za spolupráci na realizaci tohoto dílu patří srdečné díky Petře Coelho z Turismo de Portugal, Sandře Lorenz z Porto and Northern Portugal Official Tourism Board a průvodkyni Catarine Plácido, a Danielu Šabíkovi z ČSA.

Visit Porto and North

Webové stránky | Media Kit | Fotky | Videa | Brožura

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2016
 ST HD