Polévky

Cibulová polévka s jelítkem

Vydatná a výborná polévka, kterou můžete vyzkoušet i vy. Česká jelítka se sice neudí, ale polévka bude dobrá i tak. Tato polévka se na vinicích podává sběračům dodnes, dříve se tu v obřích hrncích i vařila.

1 velká cibule
6 stroužku česneku
2 jarní cibulky
1 jelítko (uzené)
olivový olej
6 brambor
sůl

Vložka do polévky

1 cibule
1 jelítko (uzené)
olivový olej

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky, jarní cibulku a jelítko na kolečka.

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kusy.

Na oleji osmahneme obě cibule s česnekem, přidáme jelítko, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme brambory, osolíme a vaříme, až jsou brambory měkké. Poté rozmixujeme. Do hotové polévky vložíme nakrájenou cibuli, plátky jelítka, necháme krátce přejít varem a podáváme, na talíři zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl