Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů (2016). Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Máme ji celoročně na dosah, je tak nenápadná, že ji bereme jako samozřejmou součást při vaření. Snad právě proto se o ní tolik nehovoří, a přitom by se měla opěvovat. O čem je řeč? O kořenové zelenině, o v Česku legendární trojici mrkev-celer-petržel. Zelenina, která tvoří intenzivní a základní chuť polévek, vývarů, omáček, a je součástí osvěžujících salátů. Je posilující a našemu organismu dodává vitaminy, minerální látky, stopové prvky i vlákninu, to vše v zásadité formě. Kořenová zelenina si zaslouží naši pozornost, proto se jí budeme věnovat podrobněji a připravíme z ní chutné pokrmy jak za syrova, tak vařené i pečené.

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2016
 ST HD