Rybí menu z nejsevernější části Norska. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Historicky první vaření Filipa a Ondřeje na lodi se odehrává v pátém norském dílu. Stará, původně rybářská loď z Lofot, se po rekonstrukci využívá jako výletní loď, na které můžete lovit ryby, obdivovat spletitý reliéf fjordů, ostrovů a hor, užívat si saunování s následným skokem do osvěžujícího moře a pak se nechat sladce ukolébat šplouchajícími vlnami. Štáb Kluků v akci zajímal především Thomas Rusek, který na lodi působí jako šéfkuchař a návštěvníkům chystá lahůdky přímo v lodní kuchyni. Ačkoliv je Thomas Francouz pocházející z Normandie, Norsko si zamiloval a s úspěchem zde kouzlí především ve stylu celosvětové kulinářské fúze s využitím všech darů Norského a Barentsova moře. Dnešní menu je inspirací pro zpracování lososů z místních farem. Těšit se můžete na polévku z lososa na thajský způsob, baccalao a sashimi.

Za pozvání do Norska děkujeme Norwegian Seafood Council a za skvělou spolupráci děkujeme Marii Kivijärvi Heggen a Melisse Gotliebsen.

Zajímavé odkazy:
» www.noramb.cz
» www.visitnorway.com
» www.salmonfromnorway.com

Další norské díly:
Vaříme v Norsku – Lofoty I
Vaříme v Norsku – Lofoty II
Vaříme v Norsku – Bergen
Norské Vánoce

Recepty v tomto dílu

Stopáž28 minut
Rok výroby 2015
 P ST HD