Tipy na výtečná vegetariánská jídla. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Kuskus tvoří základní potravinu severoafrické kuchyně. Cous Cous je slovo převzaté z berberského susku a kseksou a jedná se o speciálně upravenou potravinu především z pšeničné krupice. Může se vyrábět i z ječmene nebo prosa. Do Evropy, především Francie, se dostal s přistěhovalci a v posledních několika letech se kuskus stává oblíbenou surovinou i v českých kuchyních. Filip s Ondřejem vás budou inspirovat vegetariánskými pokrmy – zapečeným kuskusem s dýní, červenou řepou a kozím sýrem a teplým skořicovým kuskusem s vanilkovou zmrzlinou. Jeden pokrm uvaří kluci z bulguru. Bulgur je chutí i použitím stejný jako kuskus, je však vyráběn z pšeničných krupek a jeho zrnka jsou větší. Těšte se na osvěžující salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu. Zombie a Parsley Heaven jsou dva nápoje, které umíchá sympatický barman David Neumann.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2015
 P ST HD