Cesty po krkonošských boudách a vaření pro lyžaře. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Horskou turistikou po hřebenech a krkonošských boudách jsou propojené dva po sobě jdoucí únorové díly – Lyžařská a Krkonošská. Kluci s lyžařskou výstrojí pro přesun střídají běžky, snowboard i rolbu se skútrem. Právě tak, jak dovolí počasí.
Tentokrát nečekaně zařádil orkán Andrea, tak se kluci ve vánici a mlze brodí sněhem a mezi vařením se zahřejí na Výrovce horkým čajem s citronem a medem.

Další zastávka se odehraje na Pražské boudě, kde kluci upečou fantastickou ořechovo–makovou bábovku, s níž se ve vánici a mlze přesunou do Pardubické boudy, staré krkonošské roubené chalupy se starými kachlovými kamny. Tady kluci vaří nejen pro lyžaře, ale i pro partu vlekařů, kteří jsou zde po celé tři měsíce takřka odříznuti od civilizace. Kromě bábovky a grogu na zahřátí, se budou péct kotletky plněné houbami, vařit krkonošský medvěd a polévka z dovezené dýně od polských sousedů.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2012
 P ST HD