Polévky

Dýňová polévka s bylinkami a uzeným lososem

Dýně, od podzimu uskladněné, jsou vděčnou surovinou pro přípravu kompotů, omáček a polévek. Jemný dýňový krém skvěle doplní kousky výrazného uzeného lososa a sladkokyselý balsamikový ocet.

4 porce

300 g očištěné dýně
200 g očištěných brambor typu B nebo C
asi 1 l vody
2 dl smetany ke šlehání
hrst bylinek (petrželka, tymián, bazalka),
balsamikový ocet
mletý pepř
sůl
100 g uzeného lososa

Oloupeme dýni a brambory, z dýně odstraníme semínka. Dýni a brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme ve vodě doměkka. Přilijeme smetanu ke šlehání a rozmixujeme na jemné pyré.

Polévku ochutíme sekanými bylinkami, pepřem, solí a balsamikovým octem, nalijeme do předehřátých talířů a podáváme s kousky uzeného lososa.

Ohodnoťte tento recept: 

55 hlasů

Další recepty Celý díl