Hovězí v šafránové omáčce


4 porce
600 g hovězího zadního masa
mletý pepř
sůl
4 šalotky
olej
bylinky
(oregano, tymián, petrželka)
bobkový listopadu
2 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
1 citron
100 ml bílého portského vína
0,75 l silného hovězího vývaru
špetka šafránu
20 + 30 g másla
Hovězí zadní nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Šalotku nakrájíme na klínky a na oleji ji osmahneme dosklovata, přidáme máslo (20 g).
Šalotku v kastrolu odhrneme stranou a opečeme maso, přidáme svázané bylinky (bouquet garni), bobkový list, zarestujeme rajčatový protlak, nastrouháme citronovou kůru, zastříkneme citronovou šťávou a bílým portským vínem, vmícháme šafrán, zalijeme hovězím vývarem a vaříme, až je maso měkké. Poté šťávu zredukujeme a zjemníme máslem, dochutíme solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Odkazy na recepty s houskovými knedlíky:
Ohodnoťte tento recept: