Maso

Hovězí v šafránové omáčce

4 porce

600 g hovězího zadního masa
mletý pepř
sůl
4 šalotky
olej
bylinky
(oregano, tymián, petrželka)
bobkový listopadu
2 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
1 citron
100 ml bílého portského vína
0,75 l silného hovězího vývaru
špetka šafránu
20 + 30 g másla

Hovězí zadní nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

Šalotku nakrájíme na klínky a na oleji ji osmahneme dosklovata, přidáme máslo (20 g).

Šalotku v kastrolu odhrneme stranou a opečeme maso, přidáme svázané bylinky (bouquet garni), bobkový list, zarestujeme rajčatový protlak, nastrouháme citronovou kůru, zastříkneme citronovou šťávou a bílým portským vínem, vmícháme šafrán, zalijeme hovězím vývarem a vaříme, až je maso měkké. Poté šťávu zredukujeme a zjemníme máslem, dochutíme solí.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Odkazy na recepty s houskovými knedlíky:

Selečí pečínka

Srnčí kýta na smetaně podle Jiřího Kodeta

Hovězí svíčková na smetaně

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl