Bůček se salátkem ze zelené čočky, růžičkové kapusty a mrkve


1 kg bůčku (ideálně selečí)
sůl
pepř
10 lístků šalvěje
špetka tymiánu
olivový olej
2 jablka
1 palička česneku
1 cibule
100 ml bílého vína
Salátek
200 g růžičkové kapusty
200 g zelené čočky
4 mrkve (oranžovou i žlutou)
olej
sůl
pepř
Dresing
5 lžic olivového oleje
2 lžíce medu
2 citrony
1 lžíce hořčice
lžíce nasekané pažitky
sůl
Bůček si nakrájíme na plátky, posypeme nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, promneme a každý plátek zamotáme. Zpevníme špejlí nebo párátkem. Naskládáme do zapékací mísy, obložíme plátky jablek, cibule a česneku, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě na 160 stupňů doměkka asi 45 minut.
Suroviny na dresing dáme do mísy a vymícháme hladký dresing.
Čočku si uvaříme dle návodu. Kapustičky si rozkrojíme napůl a mrkve nakrájíme na kostičky. Kapustičky si opečeme v pánvi s olejem, přidáme mrkev, osolíme, opepříme a společně promícháme. Směs vsypeme do dresingu a přisypeme také uvařenou čočku. Vše společně promícháme.
Ohodnoťte tento recept: